Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Piki-BUU erbjuder tryggt innehåll för familjens minsta

Från 2019
Piki-BUU stämpeln och BUU-stämpeln
Bildtext BUU-stämpeln har fått ett efterlängtat syskon.

Under våren gör Yle en storsatsning på innehåll för barn. Först ut är lanseringen av BUU-klubbens nyaste familjemedlem: Piki-BUU med innehåll för barn under tre år. Den 1 februari är det dags för publicering på Barnens Arena.

"Piki-BUU är BUU-stämpelns efterlängtade syskon", berättar Mikaela Sonck, ansvarig producent för barngenren vid Svenska Yle, som även är upphovskvinna till konceptet.

"Vi vet i dag att föräldrar efterfrågar ett tryggt och säkert sätt att låta sina barn ta del av media. Här vill Yle, som första aktör i landet, kunna erbjuda ett pedagogiskt, tryggt och reklamfritt alternativ åt familjens minsta. Det handlar exempelvis om lättillgängliga animationer, tittut-lekar och riktiga djur och deras ungar", berättar Sonck.

Piki-BUU hittas i appen Barnens Arena och på arenan.yle.fi/barn. En del av innehållet finns även tillgängligt på finska.

"Speciellt glada är vi över att kunna erbjuda den svenska storsuccén Babblarna, som lanseras på Piki-BUU i form av såväl avsnitt med musiklek, dans, sånger och videosnuttar", berättar Sonck.

Konceptet Babblarna utvecklar barns språk, tal-, och kommunikation och används bland annat som pedagogiskt material i flera daghem i Sverige. Piki-BUU erbjuder sammanlagt 41 episoder av serien.

På Piki-BUU hittas även Yles egna produktioner Hoppsorna och serien Freja upptäcker där 3-åriga Freja bland annat besöker bondgården. Vi får även stifta bekantskap med den från SVT bekanta Bolibompa-draken som ger sig ut på äventyr genom lek och sång.

"Dessutom vill jag slå ett slag för den underbara serien Kan selv, där små barn provar på enkla och vardagliga saker själva. Det går lite tokigt ibland, men slutar alltid bra. Serien har varit mycket populär i exempelvis Norge", avslutar Sonck.

Piki-BUU för familjens minsta hittas i den reklamfria Barnens Arena-appen och på Barnens Arena på arenan.yle.fi/barn från och med den 1 februari. Mer information om de kommande lanseringarna för barn kommer under våren.