Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Mångsidiga Petter Näse lever för musiken

Från 2019
Petter Näse med akustisk gitarr.
Bildtext Petter Näse utmanar Vegatoppen.
Bild: Johan Hagström.

Petter Näse är finlandssvensken som redan i många år bott i Stockholm och skaffat sig ett jobb inom musikbranschen. Nu är han aktuell med egen musik. Låten Soulspeed är en av veckans utmanare på Vegatoppen.

- Just nu jobbar jag väldigt blandat med olika musikprojekt. Det finns dagar då jag jobbar i studion som musikproducent och ibland står jag på en scen med artister som Jack Vreeswijk eller Cajsa Stina Åkerström. Musiken har gett mig ett mångsidigt yrke, berättar Petter Näse.

Musiken har alltid haft en stark roll i Näses barndomshem.

- Jag har spelat flera olika instrument, men i tonåren blev intresset för gitarren väldigt starkt. Rätt snabbt bildade vi olika grupper och intresset och kärleken för musiken växte hela tiden.

Att flytta till Stockholm var ingen självklarhet.

- Men efter att ha bott tio år i Vasa så beslöt vi med min fru Sofie att testa på något nytt. Helt enkelt hitta nya sätt att jobba på och framför allt att jobba med nya människor kändes spännande, berättar Näse.

Vem är Petter Näse?

- Låten Soulspeed är väl en rätt melankolisk låt men flörtar även med 70-talet. Textmässigt handlar låten om att hitta ett behagligt tempo i livet och inte bränna ut sig, avslutar Näse.

Du kan rösta på Petter Näse och låten Soulspeed här.

Petter Näse om låten Soulspeed

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln