Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland tolva i damstafetten i skidskytte-JVM – Heidi Kuuttinen och Jenny Fellman med i laget

Från 2019
Jenny Fellman.
Bildtext Jenny Fellman.
Bild: imago/Aleksandar Djorovic/All Over Press

Det blev en tolfte plats för Finlands damer i U22-klassen i JVM-stafetten i skidskytte i Osrblie i Slovakien. Heidi Kuuttinen körde den andra sträckan medan Jenny Fellman tog hand om ankaretappen. Finlands herrlag kom i sin tur i mål som sjua.

Junior-VM i skidskytte fortsatte på onsdagen med stafetter i U22-klassen både för herrarna och damerna. I damtävlingen bestod Finlands lag av Jenni Keränen, Heidi Kuuttinen och Jenny Fellman.

Keränen tvingades använda sammanlagt två reservpatroner (en var i det liggande och det stående skyttet), medan Närpesbördiga Kuuttinen klarade sig undan med endast en bom.

Heidi Kuuttinen blir intervjuad i skogen.
Bildtext Heidi Kuuttinen (arkivbild).
Bild: Yle

Världscupsresenären Jenny Fellman åkte i sin tur ut på ankarsträckan, men hade väldigt svårt med att få skyttet att stämma. Sammanlagt blev det sex missar och en straffrunda för åländskan.

Fellman berättade tidigare i veckan att hon drabbats av förkylning och det stod länge oklart ifall hon över huvudtaget kunde ha tävlat på onsdagen.

– Det ser ljust ut till helgens tävlingar i alla fall om förkylningen inte förvärras, berättade hon för Ålands radio i går.

På veckoslutet väntar sprinttävling på lördag och jaktstart på söndag för U22-damerna.

I stafetten kom Finland i mål som tolfte lag, tre minuter och 43 sekunder efter segrande Frankrike. Tyskland tog hand som silvret och Sverige knep brons efter en spurtstrid mot Norge.

Det var den svenska OS-guldmedaljören Hanna Öbergs lillasyster Elvira som agerade ankare för Sverige.

"Tycker det var en bra stafett av oss"

För de finländska herrarna blev det en sjundeplats i U22-stafetten. Finlands lag bestod av Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Otto Invenius och Tuukka Invenius.

Marginalen upp till segrande Ryssland blev dryga två minuter.

– Jag tycker det var en bra stafett av oss. Vi höll oss länge med i tätstriden, men det räckte inte hela vägen i dag. I spåret lyckades vi väldigt bra, summerar Ranta i ett pressmeddelande från skidskytteförbundet.

De blåvita herrarna tvingades ta till tio reservpatroner och åkte dessutom på tre straffrundor.

– Killarna gjorde väl ifrån sig, men själv kan jag inte vara nöjd, säger i sin tur Tuuka Invenius som tvingades på två straffrundor på ankaretappen.

Här hittar ni samtliga resultat från damstafetten och herrstafetten.

Diskussion om artikeln