Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi Räikkönens nya stall byter namn – Sauber blir Alfa Romeo Racing

Från 2019
Uppdaterad 01.02.2019 18:08.
Kimi Räikkönen skrattar
Bildtext Kimi Räikkönen kör för Alfa Romeo Racing nästa säsong.
Bild: XPB Images

Namnet Sauber försvinner från formel 1. I stället är det under namnet Alfa Romeo Racing som det schweiziska stallet och Kimi Räikkönen kommer att tävla kommande säsong.

Sauber gjorde entré i formel 1 till säsongen 1993 och sedan dess har namnet funnits med i en eller annan form. Under några år i mitten av 2000-talet tävlade man som BMW Sauber och senaste säsong gick man under namnet Alfa Romeo Sauber.

Men till nästa säsong försvinner Sauber helt och hållet. Det är via samarbetet med Ferrari som det schweiziska stallet nu väljer att byta till Alfa Romeo Racing.

– Under 2018 gjorde vi stora framsteg med Alfa Romeo som sponsor, såväl på den tekniska och kommersiella som den sportsliga sidan. Det gav en boost för samtliga i stallet och det hårda arbete vi satte ner syntes i resultaten, säger stallchefen Fred Vasseur i ett pressmeddelande.

Stallet kommer fortsättningsvis att ha sitt högkvarter i Schweiz och ägarstrukturen kommer inte att ändras.

Kimi Räikkönen körde sin Sauberbil i Abu Dhabi.
Bildtext Sauber hade redan förra säsongen ett nära samarbete med Alfa Romeo
Bild: xpbimages.com / All Over Press

Tävlade på 50-talet och 79 till 85

Alfa Romeo vann de första världsmästerskapen som kördes 1950 och 1951 men hoppade sedan av för att göra comeback under några säsongen i slutet av 1970 och början av 1980-talet.

– Alfa Romeo har en lång historia inom formel 1. Vi är stolta över samarbete med Sauber och vi tar med oss Alfa Romeos tekniska kunskaper och ambition in i sporten, säger Mike Manley som är vd för Fiat Chrysler.

Det första testtillfället inför den kommande säsongen börjar den 18 februari i Barcelona. Samma dag kommer också Alfa Romeo Racing att visa upp säsongens bil som körs av Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi.

Diskussion om artikeln