Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Sportliv möter idrottare kring livets vändpunkter

Från 2019
Sportlivs logo

Lördagen den 16 februari har Svenska Yles nya sportkoncept “Sportliv” premiär. Programmet tar avstamp i vändpunkter och det som händer i några av våra mest framgångsrika idrottares liv utanför de stora arenorna.

"Målet har varit att skapa ett modernt sportkoncept med både bredd och tyngd. Gemensamt för alla våra profiler är att de varit med om en vändpunkt i livet som både format och förändrat dem till det de är i dag. Vi låter berättelsen och idrottaren ta plats i centrum, medan redaktören tar ett steg tillbaka", berättar Anki Karhu, som fungerar som producent för det nya programmet.

Sportliv publiceras på Yle Arenan varje lördagmorgon och sänds i Yle Fem söndagar klockan 19.50. Utöver detta kommer Sportliv att erbjuda långläsning på webben och material i sociala medier.

"Idrottsfinland är fullt av starka berättelser. Vi vill visa att det bakom varje idrottare finns så mycket mer än en framgångsrik karriär. Sportliv är personligt och ärligt, och behandlar samtidigt ämnen som så många av oss kan känna igen oss i", berättar Karhu.

I det första avsnittet möter vi Sandra Eriksson, en av våra mest framgångsrika hinderlöpare. Det få har vetat om är att hon, vid sidan av alla medaljer, kämpat med psykisk ohälsa. Hösten 2015 rasade hennes värld och känslorna försvann. Det är en mycket stark och personlig berättelse som berättas ur Sandras eget perspektiv, säger Karhu.

Som producent för Sportliv på Yle Fem fungerar Anki Karhu. Redaktörer är Marianne Nyman, Magnus Eklöv, Sebastian Backman och Janne Isaksson.

Diskussion om artikeln