Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skönt besked inför VM: Herola och Hirvonen med i segerkampen – gjorde säsongens bästa tävlingar

Från 2019
Ilkka Herola.
Bildtext Ilkka Herola var bara 2,4 sekunder från segern.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Med några veckor kvar till VM börjar Ilkka Herola och Eero Hirvonen hitta formen på allvar. Båda gjorde sina bästa insatser för säsongen då de slutade fyra respektive sjua i dagens tävling i nordisk kombination i Klingenthal.

Ilkka Herola och Eero Hirvonen har flera gånger den här säsongen visat att det inte är något fel på skidformen. Duon har ofta plockat många placeringar efter sämre insatser i backmomentet.

I dagens tävling i Klingenthal fick båda ett skönt besked med VM bakom hörnet. Herola och Hirvonen fick ordning på hoppningen och det gav ett bra utgångsläge till skidmomentet.

Herola och Hirvonen gick ut i spåret som 14:e respektive 15:e åkare och hade drygt en och en halv minut upp till täten. Finländarna startade också hack i häl på Johannes Rydzek och tillsammans hämtade de in massor med placeringar.

Med i segerkampen in på målrakan

På det sista varvet kom finländarna i kapp täten och var med i segerkampen då mållinjen närmade sig. Hela vägen upp på pallen bar det ändå inte men en fjärdeplats för Herola och en sjundeplats för Hirvonen är säsongens bästa resultat.

Herola förlorade bara med 2,4 sekunder till dagens vinnare Vinzenz Geiger medan Herolas avstånd upp till tysken var 10,9 sekunder.

Arttu Mäkiaho och Leevi Mutru gjorde också bra insatser. Mäkiaho plockade en placering i skidmomentet och slutade på 14:e plats medan Mutrus placering blev 18:e.

Resultat:

1. Vinzenz Geiger GER 25.51,8
2. Jarl Magnus Riiber NOR +0,0
3. Johannes Rydzek GER +1,7
4. Ilkka Herola FIN +2,4
5. Franz-Josef Rehrl GER +5,7
6. Fabian Reissle GER +7,9
7. Eero Hirvonen FIN +10,9
8. Johannes Lamparter AUT +22,3
--------------------------
14. Arttu Mäkiaho FIN +1.25,2
18. Leevi Mutru FIN +1.44,2