Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Moldeägarna vill att Ole Gunnar Solskjär som är utlånad till Manchester United ska stanna i England: "Åk dit, njut och kom inte tillbaka"

Från 2019
Uppdaterad 03.02.2019 18:20.
Ole Gunnar Solskjär har fått en drömstart i Manchester United.
Bildtext Ole Gunnar Solskjär har fått en drömstart i Manchester United.
Bild: Matt West/BPI/REX/All Over Press

Manchester Uniteds chefstränare Ole Gunnar Solskjär tog över klubben den 19 december efter att José Mourinho fått sparken. Han var tänkt som en tillfällig lösning men de goda resultaten har resulterat i att många hoppas att han stannar. Båda ägarna önskade mig lycka till eftersom de visste att det var min dröm, säger han om Moldeägarnas reaktion då flytten blev klar.

Solskjär, som spelade i klubben mellan 1996 och 2007, berättar om vad som hände i Molde FK:s kulisser då en flytt till Premier League blev aktuell.

– Då jag hörde av mig och berättade att Manchester United hade ringt sade han: åk dit, njut och kom inte tillbaka.

– Båda ägarna önskade mig lycka till eftersom de visste att det var min dröm.

Utlånad till Premier League

Han sitter på kontrakt med den norska fotbollsklubben Molde FK och Manchester United har formellt bara fått låna norrmannen till och med slutet av säsongen.

Det lär ändå inte råda någon tvekan om att Solskjär är i Manchester för att stanna om det är upp till honom själv och den norska klubben som ägs av Kjell Inge Rökke och Björn Rune Gjelsten.

– Att de stöttade mig var fantastiskt. Om jag återvänder till Molde kommer jag att göra mitt bästa för dem.

Victor Nilsson Lindelöf kvitterar i grevens tid.
Bildtext Victor Nilsson Lindelöf kvitterar matchen mot Burnley.
Bild: EPA-EFE/Nigel Roddis/AOP

Solskjär inledde sin sejour i klubben med att vinna åtta raka matcher. Sett till matchutvecklingen var även hemmakrysset mot Burnley i tisdags något av en seger. Gästerna ledde nämligen med 2–0 i slutet av matchen men Manchester United kom i kapp.

– Hittills har det varit fantastiskt. Jag hoppas att jag får träffa min familj snart eftersom det har varit nackdelen med det hela.

Viktig CL-åttondel

Brittiska The Sun erfar att en seger mot Paris Saint-Germain i Champions League skulle säkra en fortsättning i England för Solskjär.

I så fall får Solskjär också börja blicka framåt mot nästa säsongs lagbygge.

– Jag måste lära mig känna spelarna, vilken potential de har, hur långt de är från sin potential och vilka spelare vi kan bygga laget kring.

Manchester United besegrade i dag Leicester med 1–0. Marcus Rashford avgjorde matchen redan i den nionde minuten. Det gör att United fortsättningsvis är obesegrade med Solskjär på tränarbänken.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln