Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jumbon munsbit för serieledande HIFK

Från 2019
HIFK:s Inka Jäntti skjuter ett skott mot mål. BK:s Elin Löf är sen.
Bildtext Inka Jäntti gjorde nio mål mot KyIF.
Bild: Patric Westerlund / Yle

HIFK hade inga problem med att köra över KyIF i damernas FM-serie i handboll. Det syntes tidigt att skillnaden mellan toppen och botten är stor och förutom några minuter i första halvlek var KyIF aldrig nära att utmana om poängen.

Helsingfors IFK börjar hitta rätt igen efter en lite trevande start på 2019. I kväll kom andra segern på fyra matcher efter årsskiftet då man besegrade KyIF på bortaplan med 32–22.

– Det var bra att vi fick en klar seger efter några svåra matcher, säger Inka Jäntti som gjorde nio av HIFK:s mål i segermatchen.

HIFK drog tidigt upp en lucka som KyIF aldrig klarade av att hämta in. I mitten av den första halvleken låg jumbon bara under med två bollar men närmare än så kom man inte. HIFK ledde med 16–11 i paus och vann till slut med tio bollar.

KyIF tog sin första seger förra veckan och trots att man inte kunde utmana HIFK i dag så var tränaren Tomas Mecklin inte speciellt besviken.

– Vi gjorde bra saker både i anfallet och försvaret. Vi spelade stabilt med undantag av i början på andra halvlek. Det är roligt att se att vi gått fram på flera områden, säger han.

Resultat:

KyIF – HIFK 22–32

KyIF: Jessi Laasio 6, Adriana Jakimova 6, Johanna Degerth 3, Fanny Axberg 3, Liisa Holopainen 2, Aino Pietiläinen 1, Felicia Grönholm 1

HIFK: Inka Jäntti 9, Ella Holopainen 6, Kathlen Ax 6, Anna Vinogradova 4, Ida Väyrynen 3, Anni Kaikko 2, Anniina Nyholm 1, Petra Gostowski 1

Diskussion om artikeln