Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mari Eders VM-dröm i kras – kommenterar känslosamt på Instagram: ”Om du tänker att där gråter den medelmåttiga oduglingen igen, så har du rätt”

Från 2019
Mari Eder
Bildtext Mari Eder tar nya tag mot nya drömmar.
Bild: All Over Press / Kuvavain

Det blir inget skid-VM i Seefeld för Mari Eder. I går meddelade hon att hon inte ställer upp i världscupen på skidor i Lahtis på veckoslutet. Tävlingarna var hennes sista chans att ta en plats i den finländska VM-truppen. Hon beskriver sina känslor känslofullt i ett inlägg på Instagram.

Mari Eder, som är bättre känd som skidskytt, placerade sig på nionde plats i FM-sprinten i Imatra i söndags. För två år sedan var hon åtta och bästa finländare i fristilssprinten i VM i Lahtis.

Det är ingen hemlighet att hon hoppades på ett nytt VM-uppdrag i Seefeld.

– Jag minns i hurudan form jag var i VM i Lahtis då jag kämpade om en finalplats ända fram till mållinjen. Det VM-projektet gav mig mycket, skriver Eder på sitt Instagram-konto.

Långt från toppformen

Mari Eder är inte i samma form i år. Hennes säsong har inte gått enligt förväntningarna. Hennes kropp har inte återhämtat sig från de tuffa träningarna och tävlingarna.

– Just nu är jag långt från den formen. För långt för att representera Finland och nå framgångar i Seefeld. I Imatra hade jag inga av mina starka sidor till mitt förfogande, skriver Eder.

Dags för nya drömmar

Den pågående säsongen har varit kantad av motgångar. I mitten av januari blev hon opererad. I samband med läkarundersökning efter årsskiftet gjordes ett fynd som anknöt sig till hennes allmänna hälsa och som krävde snabba åtgärder.

– Den här drömmen besannas inte, men den gav mig mycket och hjälpte mig genom en tid då jag var tvungen att tackla stora saker. Nu är det dags att lugna ner läget och skapa nya drömmar som för mig vidare.

Hon ger också en känga till sina kritiker.

– Och du som tänker att där gråter den där medelmåttiga oduglingen igen, så har du rätt. Jag grät. Man jag är den tuffare och modigare av oss, för jag vågar försöka.

Diskussion om artikeln