Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

En kropp har bärgats från fotbollsspelaren Emiliano Salas olycksplan i Engelska kanalen

Från 2019
Uppdaterad 07.02.2019 17:19.
Olycksplanet av typen Piper Malibu ligger på havsbottnen i Engelska kanalen. Bilden är tagen under vatten och vrakdelarna syns dåligt genom det smutsiga vattnet.
Bildtext Olycksplanet av typen Piper Malibu ligger på havsbottnen i Engelska kanalen
Bild: EPA-EFE/HANDOUT HANDOUT

I Storbritannien har en kropp bärgats från ett olycksplan i Engelska kanalen.

I det störtade planet fanns också fotbollsspelaren Emiliano Sala, men det är oklart om det är hans eller pilotens kropp som har bärgats, uppger tv-kanalen Sky News.

Sky citerar räddningsbolaget AAIB (Air Accident Investigation Branch) som säger att en kropp har bärgats och förts till rättsläkare i grevskapet Dorset.

Både Emiliano Salas och piloten David Ibbotsons anhöriga har informerats.

Privatplanet av typen Piper Malibu försvann ur radarn den 21 januari och störtade i Engelska kanalen. Planet hittades på havsbottnen förra veckan.

Argentinaren Sala som tidigare spelade för det franska fotbollslaget Nantes, hade skrivit kontrakt med det walesiska fotbollslaget Cardiff dit han var på väg för att ansluta sig till laget.

En stor duk med en bild på Emiliano Sala liggandes på en fotbollsplan.
Bildtext Emiliano Salas minne hedrades i Nantes den 30 januari i en match mot Saint-Etienne
Bild: EPA

Nantes och Cardiff grälar om pengar

En tvist har nu uppstått mellan Cardiff och Nantes som kräver att få första raten av den transfersumma som lagen hade kommit överens om.

Cardiff fick den 28-årige Salas spelarrättigheter för den största summan som ligalaget från Wales någonsin har betalat för en spelare.

Summan skulle betalas i flera rater inom tre år, men Cardiff har vägrat att betala ut första raten eftersom det vill vänta på olycksutredningen och rättsläkarnas rapport.

Cardiff försäkrar i alla fall att laget följer avtalet med Nantes och att hela transfersumman kommer att betalas ut i sinom tid.

Rundradiobolaget BBC uppger att Nantes nu hotar Cardiff med rättsliga följder om den första raten inte betalas inom tio dagar.

Även fotbollslaget Bordeaux där Sala spelade tidigare, väntar på en andel av pengarna från Cardiff.

Källor: Sky News, BBC

Diskussion om artikeln