Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ottawa var nära att skrälla mot Toronto som avgjorde sent – Kasperi Kapanen bröt sin poänglösa svit

Från 2019
Torontos Kasperi Kapanen och Ottawas målvakt Craig Anderson.
Bildtext Torontos Kasperi Kapanen och Ottawas målvakt Craig Anderson.
Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire/AOP

Toronto gällde som skyhög förhandsfavorit mot Ottawa men publiken bjöds på en spännande match. Morgan Rielly som avgjorde sent avancerar till tvåa i backarnas poängliga. I New York krävdes hela sju straffomgångar för att vaska fram vinnaren. Rangers seger mot Boston innebär att laget bara har sju poäng upp till slutspelsstrecket.

Toronto Maple Leafs hade överraskande stora problem med att besegra NHL-jumbon Ottawa Senators.

Ottawa hade i den tredje perioden både reducerat och kvitterat och matchen stod 4–4 med elva minuter kvar.

Då klev Torontobacken Morgan Rielly fram och avgjorde. Han avancerar till tvåa i backarnas poängliga och har redan slagit nytt personpoängbästa i NHL med sina 53 poäng. Toronto vann matchen med 5–4 men Ottawa skotten på mål med hela 44–30.

Riellys lagkamrat Kasperi Kapanen spelade fram till John Tavares 4–2-mål och bröt sin poänglösa svit. Kapanen hade inför Ottawamatchen lämnat isen fem gånger i rad utan poäng. Finländarens poängsaldo är 15 + 16 = 31 på 56 matcher och med det är han sexa i Torontos interna poängliga.

Rangers vände och vann

I Madison Square Garden i New York krävdes hela sju straffomgångar för att vaska fram en vinnare.

I den tredje perioden hade New York Rangers hämtat upp ett 1–3-underläge mot Boston Bruins och matchen gick till såväl förlängning som straffar.

På straffar avgjorde slutligen Tony DeAngelo. TPS-bekantingen Aleksandr Georgijev i Rangers-målet parerade 6 av 7 Bostonförsök.

New York Rangers, som har nu vunnit nio av sina tio senaste matcher mot Boston, har fortfarande ett litet hopp om en slutspelsplats. Avståndet till Columbus Blue Jackets ovanför strecket är nu nere i sju poäng.

Resultat:

Toronto – Ottawa 5–4
TOR: Kasperi Kapanen 0 + 1 = 1, +/- 0, 15:08

NY Rangers – Boston 4–3 (efter straffar)

Diskussion om artikeln