Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Favoriten pallade för trycket – Holdener tog andra raka VM-guldet efter hundradelsdrama

Från 2019
Wendy Holdener sträcker armarna i luften
Bildtext Wendy Holdener vann superkombinationen.
Bild: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Wendy Holdener står kvar på VM-tronen i den alpina superkombinationen. Efter en jämn kamp mot Petra Vlhova försvarade hon guldet. Äntligen fick jag två bra åk, säger världsmästarinnan.

Wendy Holdener hade skaffat sig ett gyllene läge i damernas alpina superkombination i VM. Den regerande världsmästaren låg på femte plats efter störtloppet och hade bara en dryg halvsekund upp till guldet inför slalomdelen.

Eftersom Holdener hade fartspecialister före sig i resultatlistan var det upplagt för schweizisk guldfest. Och visst blev det så men segermarginalen var inte stor.

Det var fullt ös som gällde för Holdener i slalomåket och det behövdes. Hon åkte mot Petra Vlhovas mellantider och efter en tuff och jämn kamp knep Holdener guldet med tre hundradelar före slovenskan.

– Äntligen fick jag två bra åk. Det var precis vid rätt tidpunkt. Jag är väldigt glad över att vinna guldet igen. Tack Åre, sade Holdener i sin segerintervju.

Guldet var Holdeners tredje medalj i den alpina superkombinationen. Förutom guldet för två år sedan har hon också ett OS-silver från Pyeongchang.

Petra Vlhova tog sin första VM-medalj i karriären och det samma gällde för bronsmedaljören Ragnhild Mowinckel.

Resultat:

1. Wendy Holdener SUI 2.02,13
2. Petra Vlhova SVK +0,03
3. Ragnhild Mowinckel NOR +0,45
4. Ramona Siebenhofter AUT +0,49
5. Roni Remme CAN +1,13
6. Federica Brignone ITA +1,39

Diskussion om artikeln