Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rene Rinnekangas ensam finländare i VM-finalen – säsongens bästa resultat av Anton Lindfors

Från 2019
Rene Rinnekangas.
Bildtext Rene Rinnekangas jagar VM-framgång.
Bild: imago/Xinhua/All Over Press

Rene Rinnekangas är den enda finländaren som jagar medalj i kvällens VM-final i slopestyle. Tvåfaldiga OS-medaljören och tidigare VM-vinnaren Enni Rukajärvi misslyckades i kvalet.

VM-tävlingarna i Park City har störts av dåligt väder då finländarnas paradgren big air inhiberades helt och hållet.

En annan disciplin som Finland skördat framgång i under tidigare år är slopestyle där VM-medaljerna avgörs senare ikväll. Rene Rinnekangas är den enda finländaren som lyckades ta sig till finalen (direktsändning i TV2 med start klockan 19.55).

Roope Tonteri, Aleksi Nevakivi och Kalle Järvilehto klarade inte kvalet medan damernas final kommer att avgöras utan Enni Rukajärvi.

I kvalet var Rinnekangas den första åkaren som blev utanför en direktplats till finalen, men i semifinalen var han han tredje bäst med poängen 78,50.

– Det känns nog bra, även om det är synd om killarna och Enni, sade Rinnekangas efter att ha säkrat finalbiljetten.

Rukajärvi som vann VM-guld i slopesyle år 2011 och också har ett brons och ett silver från OS lyckades inte den här gången.

– Synd att jag inte fick till ett helt åk, det harmar, sade Rukajärvi.

Säsongsbästa av Lindfors

Snowboardcrossåkaren Anton Lindfors lyckades hyfsat bra i Feldbergs världscupstävling där han slutade på 15:e plats, hans bästa resultat den här säsongen. Segern gick till Australiens Cameron Bolton.

– Det var säsongens bästa resultat och åkandet kändes också bättre än tidigare, säger Lindfors.

Den här säsongen har Lindfors inte lyckats riktigt så bra som han hoppats, men självförtroendet är det som vanligt inget fel på.

– Jag förväntar mig större framgångar ännu den här säsongen. Vi har två tävlingar kvar, och det är ju såklart lite svårare att få till fullträffar då vi tävlar mindre än vad man gör i många andra grenar, men jag litar på att jag ännu kommer att lyckas.

– Den egna farten tvivlar jag i alla fall inte på, avslutar Lindfors.

Världscupens följande crosstävling står på programmet i Spanien i början av mars.

Diskussion om artikeln