Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aaron Ramsey flyttar till Juventus på sommaren – lär bli den bäst betalda brittiska fotbollsspelaren

Från 2019
Aaron Ramsey.
Bildtext Aaron Ramsey har gjort 38 mål för Arsenal.
Bild: imago/Uk Sports Pics Ltd/ All Over Press

Med undantag för ett par korta sejourer i Nottingham och Cardiff har Aaron Ramsey trivts i Arsenal i elva år. På sommaren bär flyttlasset av till Juventus och Turin.

– Som ni kanske redan hört har jag tackat ja till ett kontrakt med Juventus FC, skriver Ramsey på sitt Twitter-konto.

Den 28-årige walesaren Ramsey har de senaste elva säsongerna varit Londonklubben Arsenals man. Nu hägrar Italien, Turin och Juventus.

– Jag vill personligen tacka alla Arsenal-fans som har varit extremt lojala och stödjande. Ni tog emot mig som tonåring och har funnits där för mig under både uppgångar och nedgångar under min tid i klubben. Det är med tungt hjärta jag lämnar efter elva otroliga år i norra London. Tack.

Tyngden som trycker Ramseys tunga hjärta torde lätta av lönen som Juventus betalar mittfältaren. Enligt BBC kommer hans veckolön att uppgå till 400 000 pund eller motsvarande 450 000. I veckan alltså. I Den gamla damen är det bara Cristiano Ronaldo som inkasserar större summor.

I höstas avböjde Ramsey fortsättningskontraktet som Arsenal erbjöd: hans lönekrav var för högt och sålunda blev en flytt aktuell.

Ramsey kommer ändå att spela säsongen ut i Arsenal.

– Jag kommer fortsättningsvis att ge 100 % till laget och hoppas att avsluta säsongen starkt, innan nästa kapitel i Turin startar, skriver Ramsey.

Ramsey var med i det walesiska landslag som sensationellt tog sig till semifinal i EM 2016.

Diskussion om artikeln