Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"En av Europas skickligaste spelare" får en ny chans i FM-ligan – Aaltonen återvänder till Pelicans

Från 2019
Uppdaterad 13.02.2019 16:32.
Juhamatti Aaltonen blickar mot spelet i Skelefteås CHL-match mot HIFK.
Bildtext Juhamatti Aaltonen byter till Pelicans.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Lahtisklubben Pelicans har värvat Juhamatti Aaltonen från svenska Skellefteå. 33-åringen har kritat på ett kontrakt som sträcker sig till våren 2020.

(av Walter Kronqvist)

Yle Sporten skrev igår om Pelicans stjärnforward Hynek Zohornas skada och om Juhamatti Aaltonen, som ryktades vara på väg till Lahtis.

Idag bekräftade Lahtisklubben på sin webbplats att världsmästaren från 2011 representerar laget ända till våren 2020.

Aaltonen representerade Pelicans även säsongen 2009-10 och stod då för 49 poäng på 56 matcher. Förutom VM-guldet från 2011 har Aaltonen bland annat varit med och vunnit FM-ligan fyra gånger, samt vunnit ett OS-brons.

Denna säsong har däremot varit tuff för Aaltonen i Skellefteå. På 35 matcher har Kärpätprodukten endast lyckats producera nio poäng.

– Aaltonen är inte bara en av FM-ligans, utan en av hela Europas skickligaste spelare. Han har exceptionellt hög potential, men det krävs rätt slags miljö för att utnyttja hela den potentialen, kommenterade Pelicans sportchef Janne Laukkanen.

Aaltonens debut i Pelicansdressen sker på fredag mot KooKoo.

SaiPa meddelade i sin tur att man värvat försvararen Jere Seppälä från Ässät. Avtalet med den 26-åringen räcker över nästa säsong.

Diskussion om artikeln