Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Unik webbplats har skapats inom energiklustret i Vasa – "är en önskan vi haft länge"

Från 2019
Uppdaterad 13.02.2019 19:22.
Triinu Varblane vid invigningen av Wasa Innovation Center.
Bildtext Enligt Triinu Varblane från Teknologicentret Merinova finns det ett klart behov av en webbplats bland företagen inom energiklustret
Bild: Yle/Jonas Mastosalo

Allt fler vill bekanta sig med de företag och organisationer som verkar inom energiklustret i Vasa. Därför har teknologicentret Merinova tillsammans med VASEK lanserat en ny webbplats, som är den första i sitt slag i Finland.

Techbusinessvaasa-webbplatsen erbjuder företagen synlighet och skapar en helhetsbild av kunnandet inom energiklustret EnergyVaasa.

Enligt Triinu Varblane från Teknologicentret Merinova finns det ett klart behov av en webbplats bland företagen inom energiklustret och även bland aktörer utanför regionen.

- Det här är en önskan vi haft länge, inte bara vi utan också andra utvecklingsbolag och framförallt nejdens företag och organisationer. Nu äntligen finns det en plattform för dem, säger hon.

Det här är ett verktyg som hjälper dem och sätter dem ännu bättre på kartan

― Triinu Varblane

Första i Finland

Webbplatsen är den första i Finland som erbjuder den här typen av service, en möjlighet att direkt nå dem som arrangerar besök.

- Alla kontakterna eller förfrågningarna gällande besök eller eventuellt möte går genom Merinova och VASEK. Vi gör den första gallringen. Om organisationen har tid, möjlighet och framförallt intresse, så ordnar vi ett möte.

- Meningen med den här sidan är att det inte på något sätt ska belasta organisationerna som är med. De får koncentrera sig på sitt och vi sköter det här. Det här är ett verktyg som hjälper dem och sätter dem ännu bättre på kartan.

En bild av en datorskärm som visar upp en hemsida för EnergyVaasa.
Bildtext Webbplatsen Techbusinessvaasa.fi.
Bild: Yle/Juho Teir

Över 80 företag är med

På webbplatsen presenteras produkter och kompetens i över 80 företag och organisationer som hör till EnergyVaasa. Att så många är med överraskade Varblane.

- Idag har vi 84 profiler, vilket är ganska imponerande. Det trodde vi inte när vi började med projektet.

Vi önskar också att andra finländska städer och regioner tar efter vår modell

― Triinu Varblane

- Vi är väldigt nöjda med slutresultatet, men vi tar gärna emot förbättringsförslag. Vi önskar också att andra finländska städer och regioner tar efter vår modell. Det skulle vara ett bevis på att vi verkligen har lyckats.

Webbplatsen har skapats som ett samarbete mellan VASEK och Teknologicentret Merinova och finansieras av Österbottens förbund inom ramen för projektet Energieffektiva regionen.