Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Flera dödsolyckor på vägen mellan Kannus och Kelviå – mamma och barn omkom i måndags

Från 2019
Snöyra sett från ett bilfönster.
Bild: EPA/ Johan Nilsson

I måndags omkom en mamma och hennes två och ett halvt år gamla barn i en frontalkrock i Kannus. Två andra dödsolyckor har nyligen inträffat på samma väg.

Fyra människor har inom en kort tid omkommit i trafikolyckor på Kajanavägen mellan Kelviå och Kannus.

Det är exceptionellt många dödsoffer för samma vägparti, säger man på Mellersta Österbottens undersökningskommission för trafikolyckor.

Man har inte hittat någon enskild orsak eller ens en gemensam nämnare för de tre olyckorna och olycksutredningarna är ännu på hälft. Trafiken på vägen har ökat under de senaste åren.

Polisen har inte kunnat höra överlevande

I måndagens dödsolycka omkom en mamma och hennes barn. Ett spädbarn och tre medelålders män överlevde olyckan.

Spädbarnet vårdas på universitetssjukhuset i Uleåborg och förväntas överleva. De tre männen som färdades i den andra bilen vårdas i Karleby.

Polisen har inte ännu kunnat höra de tre männen.

Bil med blåljus kör i mörker på landsväg.
Bild: Mostphotos/Jonas Brodd

Enligt polisen har bilen, som mamman och de två barnen färdades med, av okänd anledning börjat sladda och krockat med en mötande bil.

Vägytan var hal på olycksplatsen då olyckan inträffade.

Polisen utreder olyckan som äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande. Fallet går inte till åtalsprövning eftersom den misstänkte omkommit.

Artikeln baserar sig på Yle Uutisets text "Kannuksen kuolonkolari: Turma-autossa oli kaksi lasta, joista toinen on sairaalahoidossa" skriven av Joel Holma.

På andra språk

Diskussion om artikeln