Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Vändagen till ära – välkommen på kaffe på vänskapskafé i Helsingfors!

Från 2019
Sydänilmapalloja
Bildtext Kom till Luckan i Helsingfors i kväll.
Bild: Pixabay

En vänskapsträff för dem som vill ha nya vänner. Hur låter det? Svenska Yle, Luckan och Röda korset ordnar ett evenemang i Helsingfors för dem som känner att de vill träffa andra i samma situation.

Nästan en halv miljon finländare känner sig ensamma, och många av Svenska Yles läsare har skrivit in och berättat om sin ensamhet.

Nu finns en möjlighet att träffas.

Svenska Yle vill försöka engagera människor som känner sig ensamma och på det sättet eventuellt kunna bidra till att nya vänskapsband skapas.

Svenska Yles Anki Westergård har tidigare ordnat två mycket uppskattade vänskapskaféer i Vasa och nu ordnas möjlighet också för ensamma i Helsingfors att träffas på Luckan i respektive stad.

Tanken med vänskapskaféet är inte att söka sig en partner, utan evenemanget ordnas för att folk ska få träffas och umgås med likasinnade. Målet är att man genom evenemanget kan lindra sin ensamhet för en liten stund.

kaffekopp

Även om en av arrangörerna är Svenska Yle, bandas det inte in på något sätt. Som besökare får man alltså vara så anonym som man önskar. Ingen behöver ställa upp på intervju, ifall hen inte vill.

Deltagandet förbinder varken besökarna eller arrangörerna vid något, evenemanget är enbart en chans att umgås.

Idén med vänskapskaféet är alltså att vi fikar tillsammans, umgås och har en trevlig stund. Det är programmet i ett nötskal.

Även om förhoppningen som sagt är att knyta nya vänskapsband, kan vi tyvärr inte utlova att så sker, men vi gör i alla fall ett försök.

Det är sedan upp till var och en av deltagarna ifall man vill fortsätta träffas.

Anki Westergård och Hanna Othman från Svenska Yle samt vänner från Röda Korset kommer att finnas på plats som fikasällskap.

Man måste inte berätta något om sig själva om man inte vill.

Var: Du är alltså hjärtligt välkommen på Vänskapskafé till Luckan i Helsingfors, Georgsgatan 27.

Tidpunkt: Torsdag 14.2.2019, kl.18-20. Vi bjuder på litet tilltugg.

Välkommen!

Diskussion om artikeln