Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Koskinen har det tungt i NHL – Crosby tog igen hem duellen mot McDavid

Från 2019
Uppdaterad 14.02.2019 12:09.
Mikko Koskinen.
Bildtext Mikko Koskinen har inte fått fira så många segrar under den senasta tiden.
Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Edmonton Oilers-målvakten Mikko Koskinen åkte på en ny förlust då Pittsburgh Penguins var bättre med 3–1. Öppningsmålet slank in onödigt enkelt, tyckte Koskinen själv också.

Koskinen räddade 31 av 33 skott i bortamatchen mot Pittsburgh. Hemmalagets första fullträff var också något som Koskinen borde ha kunnat stoppa men i den stunden var han inte helt vaken.

Edmonton-keepern var aningen sen då Brian Rust kom åt att sätta pucken i mål under armen på Koskinen.

– Jag kan inte vara nöjd med den situationen. Det blir en svår match när man släpper in ett sådant mål, säger Koskinen om 1–1-utjämningen på Oilers Youtube-kanal.

Programmet är inte längre tillgängligt
Mikko Koskinen måste ge sig två gånger mot Pittsburgh (bildkälla: Viasat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Koskinen måste ge sig ännu en gång då Teddy Blueger gjorde 2–1 några minuter senare. Jared McCann fastställde slutsiffrorna 3–1 i tomt mål.

Koskinen var i fin form i början av säsongen och tecknade ett treårigt kontrakt värt 13,5 miljoner dollar i december, men under den senaste tiden har finländaren inte kunnat hjälpa sitt lag till så många segrar.

Av de tolv senaste matcher som Koskinen startat har Edmonton vunnit bara tre.

–Det känns tungt då vi inte får bra resultat. Just nu spelar det ingen roll om vi spelar hemma eller borta, vi måste hitta ett sätt att vinna, säger Koskinen.

Crosby slog McDavid igen

Pittsburghs Sidney Crosby som länge varit på toppen av ishockeyvärlden har under de senaste åren förlorat titeln som kung i NHL till Edmontons Connor McDavid.

Men i inbördes mötena är det fortfarande Crosby som drar det längre strået. Efter den nyaste segern har Crosby nu lämnat isen som vinnare alla sex gånger som han spelat mot McDavid.

– Det är en stor utmaning att möta McDavid, det är ganska tufft att försvara mot honom. Han är så snabb att man ofta hamnar i problem, säger Crosby om sin nio år yngre rival enligt nhl.com.

Både Crosby och McDavid noterades för en assist i matchen. McDavid hade en bra chans att utjämna i den andra perioden men han misslyckades i sitt straffskott.

– Vi hade flera chanser att utjämna, jag hade ett par av dem. Det känns frustrerande att vi igen spelade en bra match men inte fick poäng, jämrade sig McDavid efter matchen.

Resultat, NHL

Pittsburgh – Edmonton 3–1
EDM: Koskinen 31/33
EDM: Puljujärvi 0+0, skott: 1, istid: 14.32 min
PIT: Riikola 0+0, istid: 17.23 min

Anaheim – Vancouver 1–0
VAN: Granlund 0+0, skott: 2, istid: 11.57

Diskussion om artikeln