Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor miss förstörde dagen i Torstis enda VM-start: ”En tom och skit känsla”

Från 2019
Uppdaterad 15.02.2019 22:13.
Samu Torsti i backen
Bildtext Samu Torsti nådde inte sin målsättning i VM.
Bild: AFP / Lehtikuva

Inledningen på det andra åket var riktigt bra men sedan kom en stor miss som förstörde Samu Torstis chanser att nå de 15 bästa i VM-storslalomen. Vasaåkaren fick nöja sig med en 25:e plats i tävlingen där guldet gick till Henrik Kristoffersen.

Samu Torsti har inte haft en lätt säsong i världscupen och till VM i Åre kom han med inställningen att göra sin bästa tävling i år och gå in bland de 15 bästa.

I karriärens femte VM gjorde han en hyfsad insats i det första åket i Olympiabacken i Åre och gick in på 26:e plats. Det gjorde att han fick ett fördelaktigt startnummer i det andra åket och chans att klättra flera placeringar.

Vasaåkaren inledde det andra åket riktigt starkt men i slutet av backen kom en stor miss. Torsti slog i en port, tappade mycket tid och då försvann alla chanser till en topp 15-placering.

– Jag är väldigt besviken, jag har laddat länge för det här. Den här tävlingen lämnar en tom och skit känsla, säger han till Yle efter det andra åket.

Torsti fick nöja sig med en 25:e plats i sin enda VM-start. Det är ändå hans näst bästa resultat i ett världsmästerskap.

VM-debutanterna Arttu Niemelä och Elian Lehto blev utan resultat i tävlingen. Lehto körde ur i första åket och Niemelä i det andra.

Guld till Kristoffersen

Efter en paus på tolv år fick en norrman kliva högst upp på VM-prispallen i storslalom. Henrik Kristoffersen låg trea efter det första åket men en stark insats i andra förde honom till guldet.

– Jag har jobbat så hårt och varit så nära tidigare. Jag gav allt och det var en bra dag, säger Kristoffersen i sin segerintervju.

Förhandsfavoriten Marcel Hirscher som har varit förkyld de senaste dagarna knep silvret. Han var 20 hundradelar långsammare än Kristoffersen.

Alexis Pinturault som ledde efter det första åket fick nöja sig med bronset.

Det andra åket pågår fortfarande.

Resultat:

1. Henrik Kristoffersen NOR 2.20,24
2. Marcel Hirscher AUT +0,20
3. Alexis Pinturault FRA +0,42
4. Loic Meillard SUI +0,92
5. Marco Schwarz AUT +1,04
------------------
25. Samu Torsti FIN +4,09

Diskussion om artikeln