Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Förhandsfavoriten heter Shiffrin men Vlhova är redo för nästa skräll

Från 2019
Uppdaterad 16.02.2019 14:58.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i alpint, damernas slalom, åk 2 (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Inför VM hade damernas slalom exakt en favorit. Nu handlar förhandssnacket om både Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova. Slovakiskan utmanar Shiffrin på allvar för andra gången inom tre dagar.

Vad och var?

Damerna avslutar VM-äventyret i Åre med slalom. De tre inledande tävlingarna bjöd på väntade guldmedaljörer men i storslalomen steg Petra Vlhova fram ock knäppte Mikaela Shiffrin på fingrarna.

Kanske något liknande på gång idag?

Vem och varför?

Shiffrin mot Vlhova. Vlhova mot Shiffrin. Det är vad slalomsäsongen hittills handlat om.

Amerikanskan har vunnit sju av totalt nio världscupdeltävlingar och slovakiskan Vlhova de två övriga. Anna Swenn-Larsson har en gång slutat tvåa, men annars har det varit en total dominans av duon Shiffrin & Vlhova.

Petra Vlhova är i bra form och kan mycket väl kamma hem sin tredje medalj i Åre efter guldet i storslalom och silvret i superkombination.

Vi ska ändå inte glömma bort hemmahoppet, regerande OS-mästaren Frida Hansdotter. Hon är på gång och är som bäst under press. Vilket svenskarna garanterat har på sina axlar efter att Sara Hectors sjundeplats i storslalom är det bästa resultatet de blågula mäktat med på hemmaplan.

Om inte Hansdotter så kanske Anna Swenn-Larsson kan rädda den svenska VM-äran. Annars faller all press på André Myhrer under avslutningsdagen då herrarna åker slalom.

Finland har hela tre damer med i tävlingen då Nella Korpio, Riikka Honkanen och Erika Pykäläinen jagar framskjutna placeringar. En perfekt dag kan Korpio vara topp-15, men redan plats bland de 25 snabbaste skulle vara godkänt.

När och hur?

Damerna inleder det första åket klockan 12 och sändningen i TV2 och på Arenan rullar igång klockan 11.55. Den andra omgången, dit de 60 snabbaste tar sig, inleds klockan 15.30.

Kristian Karlsson refererar på svenska tillsammans med expertkommentator Marcus ”sjunde växeln” Sandell.

VM i Åre avslutas på söndag då herrarna tävlar i slalom.

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i alpint, damernas slalom, åk 2 (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln