Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bö darrade på skjutvallen – bommade fyra skott i stående och tappade segern

Från 2019
Uppdaterad 15.02.2019 22:04.
Johannes Bö skjuter.
Bildtext Johannes Thingnes Bö lyckades inte i sprinten i Salt Lake City.
Bild: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press

Med fyra straffrundor är det omöjligt att vinna en sprinttävling. Också om man heter Johannes Thingnes Bö. Norrmannen bommade bort sig i det stående skyttet och fick nöja sig med en femte plats i Salt Lake City.

Allt var upplagt för en ny triumf i världscupen för Johannes Thingnes Bö. Självförtroendet är på topp och då Martin Fourcade inte finns på plats i Salt Lake City skulle han leka hem ytterligare en seger.

Till en början såg det också bra ut för norrmannen. Han sköt fullt i liggande och hade en stor ledning då han kom in för det stående skyttet. Men då gick det fullständigt åt skogen i blåsten.

Bö bommade sina fyra första skott och sänkte bara en tavla i det stående skyttet. Med fyra straffrundor fick han jaga ursinnigt på det sista varvet för att försöka rädda sin tävling.

Bö plockade flera placeringar på det sista varvet men längre än till en femte plats räckte det inte.Trots att Bö sköt bort sig så blev det norsk seger.

Vetle Sjåstad Christiansen sköt fullt och tog sin första världscupseger då han vann med 1,3 sekunder före Simon Desthieux som hade en bom. Tysken Roman Rees slutade trea.

Inga finländare fanns med i tävlingen. Herrarnas världscup fortsätter med jaktstart i Salt Lake City på lördag.

Resultat:

1. Vetle Sjåstad Christiansen NOR 23.29,7 (0)
2. Simon Desthieux FRA +1,3 (1)
3. Roman Rees GER +22,4 (1)
4. Erik Lesser GER +23,0 (0)
5. Johannes Thingnes Bö NOR +41,5 (4)

Diskussion om artikeln