Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alfa Romeo presenterade sin nya bil – Räikkönen körde av banan direkt

Från 2019
Kimi Räikkönen lutar mot sin bil.
Bildtext Efter morgonens motgångar var Kimi Räikkönen testpassets fjärde snabbaste förare.
Bild: xpbimages.com

Formel 1-testerna har kört igång i Barcelona och samtidigt presenterades också Kimi Räikkönens nya bil. Ismannen hade ändå små svårigheter med sitt nya fordon vilket ledde till ett avbrott i testerna.

Alfa Romeo Racing (som ännu för några veckor sedan hette Sauber) presenterade sin nya bil som Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi ska ratta i år. Färgvärlden är likadan som på förra årets Sauber.

Den nya säsongen startar i mitten av mars och de officiella vintertesterna inleddes i Barcelona på måndagen.

Räikkönen hade svårigheter med att få grepp om sin nya kärra och körde av banan genast under dagens första testvarv. Finländaren hamnade på gruset efter en miss i den fjärde kurvan.

Räikkönens blunder orsakade ett kort avbrott i testerna men några större konsekvenser blev det inte utan Räikkönen kunde fortsätta som normalt.

Ferraris Sebastian Vettel var den aktivaste och snabbaste föraren under testdagens inledande pass. Vettel rundade banan totalt 72 gånger och klockade den överlägset bästa tiden då han var över en sekund snabbare än Racing Points Sergio Perez som var tvåa.

Mercedes Valtteri Bottas körde 69 varv och stod för den tredje snabbaste noteringen medan Räikkönen som körde 46 varv var den fjärde snabbaste föraren.

Diskussion om artikeln