Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit gjorde slut på förlustsviten – två matcher återstår innan playoff inleds mot mardrömsmotståndare

Från 2019
Peter Regin.
Bildtext Peter Regin spelade sin 200:e match för Jokerit.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Efter tre raka förluster i KHL besegrade Jokerit Spartak Moskva på hemmais. Slutspelet inleds om en vecka och Jokerit har redan säkrat hemmafavören.

Efter halva matchen i Helsingfors Arenan ledde gästande Spartak Moskva med 3–2. Jokerit stod ändå för de tre följande fullträffarna och vann till slut med 5–4.

Nicklas Jensen, Sami Lepistö och Brian O’Neill var effektivast i Jokerit med 1+1 var. Jesse Joensuu noterades för två assist.

Lagkapten Peter Regin drog på sig Jokerittröjan för 200:e gången men blev utan poäng i jubileumsmatchen.

Dansken har varit den effektivaste jokern under lagets KHL-era då han samlat totalt 45+90=135 poäng under sina fyra säsonger i Helsingforslaget.

Jokerit spelade idag utan sin femte bästa poängplockare Alex Grant som nyligen fått ett barn. Borta var också Max Wärn som skadade sig förra veckan och förväntas vara ur spel i ungefär en månad.

Mardrömsmotstånd i playoff

Trots att Jokerit ännu har två matcher kvar av grundserien så är det redan klart vad den första playoffomgången kommer att gå ut på.

Jokerit som är fyra i den västra divisionen har säkrat hemmafördel och kommer att möta femman Dynamo Moskva i den första rundan.

Juuso Hietanens och Miika Koivistos Dynamo har varit en minst sagt jobbig motståndare för Jokerit som förlorade grundseriens alla fyra inbördes möten.

Beaktar man även tidigare säsonger så är situationen ännu värre då Jokerit förlorat otroliga elva matcher i rad mot Dynamo.

Slutspelsserien inleds med Jokerits hemmamatch måndagen 25 februari. Men innan grundserien är över ska Jokerit ännu möta Slovan Bratislava och Dinamo Minsk på hemmais.

Diskussion om artikeln