Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

En misstänkt för tjuvjakt i Virkby - sällsynt att polisen får veta om liknande fall

Från 2019
Rådjur med kid.
Bildtext Ett eller flera rådjur har fällts olagligt i Gerknäs.

Endast ett fåtal av de fall där djur fälls olagligt kommer till polisens kännedom. Det uppskattar kriminalkommissarie Rauli Salonen vid Lojopolisen.

Det är inte heller vanligt att polisen får information om jakt utanför jaktsäsongen. Litet vanligare är att polisen får vetskap om fall där fel sorts djur har skjutits.

På torsdagen (21.2) efterlyste polisen information av allmänheten om skott från vapen i Gerknäs i Virkby i början av året.

En person misstänks för olaglig jakt på tätbebyggt område i Gerknäs i Virkby i Lojo. Personen har gripits, anhållits och förhörts på polisstationen i Lojo.

Eftersom förundersökningen är på hälft kan Salonen inte uttala sig om detaljer i det här skedet.

Rådjur fälldes olagligt

Han uppger att det handlar om ett eller flera rådjur som har fällts utan lov. Det är i det här skedet oklart om också andra djur har fällts utan lov.

Rovdjurskontaktpersonen vid Lojo polisstation fick en anmälan om händelsen den 13 februari. Allt tyder på att skjutningen ägde rum i början av året.

Det är alltid farligt och allvarligt då någon skjuter i en tätort, konstaterar Salonen. Hur konkret faran är beror på typen av vapen som används.