Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hos familjen Hammarström duger inte andraplatser

Från 2019
Klara Hammarström sjunger. I bakgrunden rider hennes bror Ingemar Hammarström.
Bildtext Realityserien Familjen Hammarström följer bland annat Klara Hammarström som satsar på sin musikkarriär och hennes bror Ingemar Hammarström som elitsatsar på hästsport.
Bild: Andreas Hillergren

De har kallats Sveriges eller hästsportens svar på Kardashians. Konkurrensen är hård bland de tio syskonen. Vi ringer upp Klara Hammarström från den nya realityserien Familjen Hammarström.

Klara Hammarström svarar i musikstudion som hon håller på att bygga upp hemma på familjens stora gård i Skåne. Familjen flyttade hit för att kunna stöda syskonens elitsatsningar inom hästsporten.

Sökes: Pojkvän som städar

Själv har Klara Hammarström hoppat av gymnasiet för att lägga all tid på en musikkarriär och den realityserie om familjen som nu också visas på Arenan. Just nu har hon stökigt hemma eftersom hon varit ute och rest.

- Jag har varit i Mauritius och hämtat hem lite hundar och i Stockholm tre veckor fram och tillbaka. Jag har en massa resväskor som är oöppnade. Det är lite jobbigt när man är själv som jag och inte har någon pojkvän. Allt är upp till mig.

Tio syskon i familjen

Familjen Hammarström är en annorlunda familj. Syskonen är sammanlagt tio stycken och de flesta elitsatsar på hästsport.

Vad betyder det att vara en Hammarströmare?

- Man ger liksom inte upp. Man ska alltid vara lite bättre än det andra syskonet.

Syskonen hjälper och stöder varandra. Om någon behöver pepp kan de få höra “Kom igen, var en Hammarströmare”.

Med så många syskon har Klara Hammarström någon för varje tillfälle.

- Om jag behöver råd så ringer jag mina storasyskon. Om jag behöver hjälp med att städa hemma så ringer jag Ellen. Ska jag titta på film med kompisar så ringer jag tvillingsystern Selma.

Om Klara Hammarström måste välja en favorit bland alla syskon så blir det lillasystern Ellen. Eller tvillingsystern Selma. Eller kanske familjens minsting Annabel. Det finns som sagt någon för varje tillfälle.

Selma och Klara Hammarström inför sin 18-års fest.
Bildtext Selma och Klara Hammarström inför sin 18-års fest.
Bild: Andreas Hillergren

Att se sitt morgonhumör på tv är pinsamt

Klara Hammarström har sett alla avsnitt i serien. Många gånger. En del scener är mer pinsamma än andra så här i efterhand.

- Mitt humör kan vara lite svängigt ibland. Det är väl lite pinsamt att jag tjutit åt Selma och varit jobbig och att mitt hus är så himla ostädat.

Någon ursäkt för morgonhumöret har tvillingsystern Selma inte fått.

- Man får leva med mig, säger Klara Hammarström och skrattar.

Klara Hammarström tycker också att det har varit speciellt att visa upp att hur nervös hon är innan hon ska uppträda. I vanliga fall stänger hon in alla känslor och visar inget för omvärlden.

- Jag är en väldigt tävlingsinriktad och målmedveten tjej med skinn på näsan.

Det har gjort att det varit extra intimt att visa upp hur nervös hon kan vara inför en spelning.

Kul att se syskonen på tävlingar i Europa

Roligast tycker Klara Hammarström att det har varit att få se hur familjemedlemmarna beter sig när hon själv inte är med. Syskonen är ofta utspridda på tävlingar i Europa.

Programmet är inte längre tillgängligt

Dessutom ger det vissa aha-upplevelser att se sin familj på tv.

- Det är vardag för mig att vi är många när vi käkar middag, men när vi sitter där i tv-serien så ser jag ju hur annorlunda vi är.

Alla avsnitt av Familjen Hammarström finns nu på Arenan. Klara Hammarström avslöjar dessutom att det kanske finns en ny säsong i planerna.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln