Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya uppgifter om Puljujärvis skada – säsongen kan vara över

Från 2019
Uppdaterad 22.02.2019 22:38.
Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks.
Bildtext Jesse Puljujärvi är just nu skadad.
Bild: All Over Press

Jesse Puljujärvi kan ha spelat sin sista match den här säsongen. 20-åringen lider av en skada på nedre kroppen och ska träffa ytterligare en läkare innan det fattas beslut om han ska opereras.

De senaste matcherna har Jesse Puljujärvi inte funnits med i Edmontons laguppställning. Orsaken är att han lider av en skada på nedre kroppen, som det kallas i NHL.

I måndags placerade Edmonton finländaren på skadelistan och när han kan vara tillbaka är fortfarande oklart. I värsta fall kan han ha spelat klart för säsongen.

Enligt Edmontons tillfälliga general manager Keith Gretzky kommer Puljujärvi och hans agent Markus Lehto träffa ytterligare en läkare och kräver skadan operation så är finländarens säsong troligen över.

– Det här är en svår situation. Jag är fortfarande på skadelistan. Jag vill inte prata så mycket om det i det här skedet. Vi får ett nytt utlåtande nästa vecka, säger Puljujärvi i en kort kommentar till Yle.

Jesse Puljujärvi har haft en tung säsong i Edmonton och bara gjort nio poäng på 46 matcher. I slutet av förra veckan kom också uppgifter om att Edmonton börjat utreda en eventuell flytt för 20-åringen som är inne på sitt sista år på rookiekontraktet.

Samtidigt har det också rapporterats om att Edmonton vill ha honom kvar och att han i stället skulle skickas till AHL.

Enligt TSN-reportern Ryan Rishaug gör skadan nu att Puljujärvi inte kommer att spela AHL-slutspel fast skadan inte skulle vara av den värre sorten.

På måndag stänger tredjfönstret i NHL och efter det kan klubbarna heller inte skicka spelare till farmarligan.

Diskussion om artikeln