Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kämpigt för Akilles i semifinalserien – föll för andra matchen i rad

Från 2019
Andreas Flinck.
Bildtext Andreas Flinck gjorde ett mål i den andra semifinalen.
Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved.

Grundserieettan Veiterä har tagit ett stort steg närmare final i bandyligan. Laget besegrade i dag Borgå Akilles på bortaplan och leder nu semifinalserien med 2–0 i matcher.

Borgå Akilles inledde semifinalserien mot Veiterä med förlust på bortaplan i onsdags. I dag spelades den andra matchen i Borgå och även den här gången var Veiterä starkare.

Veiterä som var grundseriens bästa lag vann den andra semifinalen med 5–3 och står nu med ett ben i final. För Akilles gäller det nu att vinna tre matcher i rad annars kommer Veiterä att spela i final för tredje säsongen i rad.

Snabba mål av gästerna

Hemmalaget fick en mardrömsstart på matchen. Redan i den första minuten gjorde Veiterä 1–0 och efter sju minuter var ställningen redan 2–0.

Borgålaget lyckades ändå samla sig efter den tunga starten och kom tillbaka. I slutet av första halvlek reducerade Sami Laakkonen och i början av den andra kvitterade Andreas Flinck.

Några minuter senare tog Veiterä ledningen igen men Laakkonen kvitterade omgående. Till slut var ändå Veiterä för starka. Tuukka Loikkanen gjorde 4–3 för Veiterä i den 78:e minuten och i matchens sista minut satte han även 5–3.

I den andra semifinalserien mellan Kampparit och JPS står det nu 1–1 i matcher. JPS vann i dag på hemmaplan med 3–1.

Resultat:

JPS – Kampparit 3–1

1–1 i matcher

Akilles – Veiterä 3–5

0–2 i matcher

Diskussion om artikeln