Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländarna fick bara göra ett hopp i lagbacken: ”Solen sken och det var bra hoppväder”

Från 2019
Uppdaterad 24.02.2019 18:29.
Eetu Nousiainen hoppar i lagbacken
Bild: Lehtikuva

Det krävdes en fullträff för att Finlands kvartett skulle gå till den andra omgången i lagbacken. Det gick inte vägen och laget slutade på tionde plats. Tyskland tog en överlägsen seger.

VM i Seefeld har så här långt varit en stor framgång för de tyska backhopparna. I lördagens individuella tävling i stora backen blev det tysk dubbelseger och i dag fortsatte framgångarna i lagbacken.

Kvartetten Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe och Markus Eisenbichler var hur stabila som helst och vann till slut med över 50 poäng före Österrikes lag.

Det här var första gången på 18 år som Tyskland fick kliva högst upp på prispallen i lagbacken. Bronset gick till Japan som var ungefär tio poäng sämre än Österrike.

För det finländska laget blev det som väntat bara ett hopp. Jarkko Määttä, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen och Antti Aalto skulle ha behövt prestera betydligt bättre än man gjort tidigare i den stora backen och det klarade man inte av.

– Jag gick i tävlingen tanken att det får gå som det går, det var bara att hoppa. Vi hade ingen chans att ta medalj så man behövde inte vara nervös. Det räckte att solen sken och att det var bra hoppväder, säger Nousiainen som hoppade 115,5 meter i sitt hopp.

Antti Aalto var bäst av de blåvita hopparna med 118 meter. Finland besegrade bara USA och Kazakstan i tävlingen och slutade på tionde plats.

Resultat:

1. Tyskland 987,5 poäng
2. Österrike 930,9
3. Japan 920,2
4. Polen 909,1
5. Norge 900,2
-------------------
10. Finland 354,1

Diskussion om artikeln