Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Segersviten över men Lauri Markkanen fortsätter glänsa: "Jag är nog inte någon statistiknisse"

Från 2019
Lauri Markkanen visar strålande form
Bildtext Lauri Markkanen visar strålande form.
Bild: All Over Press

Chicago Bulls tre matcher långa segersvit tog slut i hemmamatchen mot Milwaukee Bucks med poängen 106–117. Förlusten till trots fortsätter lagets finländska stjärna Lauri Markkanen visa upp sin oerhörda talang.

Markkanen stod för 26 poäng och dessutom noterades han för tolv returer. Det blev med andra ord en dubbel-dubbel för honom – för tionde gången under de senaste tolv matcherna.

Markkanen var Bulls mest effektivaste spelare tillsammans med Robin Lopez som också fick 26 poäng. Zach LaVine fick mest speltid av alla Chicagospelare, Markkanen näst mest med sina knappa 36 minuter.

Markkanens tolv returer var likaså mest i laget – LaVine var god tvåa med åtta returer. Markkanen har tre dubbel-dubbel-matcher i rad och har noterats för dubbelt i tio av de tolv senaste matcherna, men det verkar han vara saligt ovetande om.

– Försöker bara... Nä, som du säger är jag nog inte nån statistiknisse. Jag visste inte att jag hade (sådana siffror), säger Markkanen.

Innan måndagskvällens förlust hade Chicago Bulls radat upp tre segrar i rad vilket var säsongsbästa. I den senaste segermatchen mot Boston Celtics gjorde Markkanen personligt poängrekord i en match, 35 poäng.

Bulls chefstränare Jim Boylen berömmer Markkanen som har gjort minst 20 poäng i nio matcher i rad.

– Han är involverad i en stor del av spelet och bollen hittar honom. Han spelar en central roll hos oss. Han har mycket boll vilket är precis vad vi vill, det är bra för oss, säger Boylen på Bulls Twitter-konto.

Chicago Bulls är 13:e och tredje sist i den östra konferensen medan Milwaukee Bucks toppar samma konferens, och de facto hela NBA med en segerprocent på 76,7 %.

Diskussion om artikeln