Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niskanen försvarar VM-guldet på onsdag – Heikkinen inte med i Finlands kvintett

Från 2019
Matti Heikkinen.
Bildtext Matti Heikkinen står över 15 kilometer klassiskt.
Bild: All Over Press/Heidi Koivunen

Finlands medaljsaldo i skid-VM i österrikiska Seefeld visar fortfarande på noll. Men under de kommande 24 timmarna kan det komma att ske en ändring på den punkten. Eller så inte.

På tisdagseftermiddagen skidar damerna 10 kilometer klassiskt och på onsdag, 23 timmar senare, går startskottet för herrarnas 15 kilometer med klassisk skidteknik.

Finland ställer upp fem åkare (tack vare att Niskanen är regerande mästare) på herrarnas 15 kilometer. Men i den kvintetten finns Matti Heikkinens namn inte med. För den som inte kommer ihåg kan det vara på sin plats att påminna att den då 27-årige Heikkinen vann VM-guld på distansen i Oslo 2011.

I årets VM gjorde Heikkinen en bra insats när han gick i mål som tolva i skiathlonloppet i lördags. 15 kilometer står han däremot över och sätter allt krut på 50 kilometer som avgörs på VM:s sista dag på söndag.

Finland kommer att representeras på 15 kilometer av Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Anssi Pentsinen samt Iivo Niskanen som försvarar guldet på distansen från VM i Lahtis 2017.

Den 27-årige Niskanen inledde VM med att bli fyra i skiathlon och sjua tillsammans med Hakola i lagsprinten. Nu får han finna sig i att vara den kanske största förhandsfavoriten i 15-kilometersloppet.

Diskussion om artikeln