USA och Nordkorea inledde sitt andra toppmöte i Hanoi - Kim och Trump träffades först på tumanhand
Det andra toppmötet mellan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump har inletts i Vietnams huvudstad Hanoi.
Tonen var positiv då de båda ledarna träffades.
- Jag tyckte att vårt förra möte var en stor framgång, och jag tror att det här mötet förhoppningsvis blir likadant eller ännu bättre än det förra. Det är en ära att få träffa Kim igen, sade president Trump i dag inför pressen.
Kim sade att han är är övertygad om att mötet leder till ett gott resultat som alla kommer att välkomna.
Kim och Trump träffades först på tumanhand.
Därefter äter ledarna arbetsmiddag, tillsammans med sina närmaste medarbetare.
Förhandlingarna fortsätter i morgon och man väntar sig att toppmötet avslutas med en slutdeklaration.
Trump flyger hem på torsdag, medan Kim fortsätter sitt besök i Vietnam fram till lördag.
Det första toppmötet i Singapore i fjol somras slutade utan konkreta nedrustningsresultat och förhandlingarna mellan länderna har stampat på stället sedan dess.
Amerikanerna har tonat ner förväntningarna inför toppmötet, men Vita huset är väl medvetet om att det denna gång väntas mer konkreta resultat.
Trump och hans medarbetare har därför antytt att det kan gå med på eftergifter som det inte var redo att göra tidigare.
USA har också hållit upp värdlandet Vietnam som ett ekonomiskt mirakel som Nordkorea borde ta modell av. Det underströk också Donald Trump på Twitter i morse.
- Nordkorea kunde bli det samma och mycket snabbt, om det skulle avskaffa kärnvapnen. Potentialen är GRYM, en stor möjlighet utan like i historien, för min vän Kim Jong Un skrev Trump på onsdag morgon.
Trump fortsatte med att kritisera demokraterna som enligt honom borde sluta ge råd om Nordkorea.
- De borde i stället fråga sig varför de inte gjorde "det", under åtta år av Obamas administration.
Journalister slängdes ut från Kims hotell
Både Donald Trump och Kim Jong-Un anlände till Vietnam på tisdagen; Kim i sitt gröna, bepansrade specialtåg och Trump i sitt flygplan, Air Force One.
Beskedet om toppmötet kom för bara två veckor sedan och det har märkts i förberedelserna.
Varken värdlandet Vietnam, USA eller Nordkorea har gett några närmare detaljer om samtalen, tidtabellen eller vad som är målet med toppmötet.
Kims lillasyster Kim Yo-Jong är med även på detta toppmöte liksom den förre spionchefen Kim Yong-Chol som numera hör till Kims närmaste medarbetare och rådgivare.
Minst 70 funktionärer, diplomater och högt uppsatta tjänstemän har avrättats sedan Kim tillträdde år 2011.
Amerikanska journalister som skulle arbeta i ett mediecenter i lyxhotellet Melia i Hanoi, slängdes plötsligt ut i går då det stod klart att Kim Jong-Un och hans delegation skulle bo på hotellet.
Nordkoreanerna ville inte ha en massa amerikanska journalister hängande omkring sig, så vietnameserna fattade det impopulära beslutet att slänga ut alla medier från hotellet som ligger mittemot statens gästhus i Hanoi.
Det har in i det sista spekulerats i var toppmötet och förhandlingarna hålls.
Man antog först att mötet skulle hållas i statens gästhus, ett palats från det franska kolonialstyret och det ansågs också möjligt att mötet skulle hållas i Hanois operahus som ligger runt hörnet.
Nu har amerikanerna i varje fall bekräftat att Kim och Trump äter middag på hotell Metropole, där lyxsviterna har döpts enligt berömda personer som Charlie Chaplin, Graham Greene och Somerset Maugham, som en gång tiderna bodde på hotellet i Hanois lummiga stadskärna.
Det antas därför att även de officiella förhandlingarna mellan delegationerna äger rum på Metropole.
Vad kan man uppnå?
Parterna har alltså ett hårt tryck på sig att åstadkomma resultat som kan visas upp för hemmapubliken samt omvärlden.
Det är möjligt att man kommer med nya nedrustningsutspel, men det kommer i så fall knappast att vara frågan om detaljerade avtal utan snarare allmänna riktlinje om vad man vill uppnå.
Nordkorea har inte utfört nya kärnvapen- eller missilprov sedan i fjol höstas och det har antytt att det nu är redo att förhandla om att nedmontera reaktorn och kärnanläggningarna i Yongbyon, nordost om Pyongyang.
Den amerikanska kärnfysikern och Nordkoreaexperten Siegfried Hecker som har besökt anläggningarna flera gånger sedan år 2002, säger att Nordkorea i fjol producerade råmaterial för ytterligare sex kärnvapen i Yongbyon och att landet nu har minst 30 kärnvapen som kan levereras till sina mål i bombflygplan, missiler eller ubåtar.
Enligt Hecker är anläggningarna i Yongbyon omoderna och han och hans forskargrupp är säkra på att nordkoreanerna har andra hemliga anläggningar där man kan fortsätta att producera plutonium och höganrikat uran även om Yongbyon stängs.
Det är också högst möjligt att parterna kommer att deklarera slutet på kriget mellan länderna. Koreakriget tog för drygt 70 år sedan, år 1953 men parterna undertecknade aldrig ett formellt fredsavtal.
Om eller när man gör slut på kriget med en symbolisk deklaration i Hanoi, så öppnar det en möjlighet för Nordkorea att kräva en amerikansk truppreträtt från Sydkorea eftersom ju nu är slut.
För Trump kunde en partiell reträtt eller ett slut på massiva militärövningar i Sydkorea vara lockande eftersom han ständigt har klagat över att USA:s militär måste stå för fiolerna i avlägsna länder som Sydkorea eller Tyskland.
Nordkoreanska utrensningar inför toppmötet
Kim Jong-Un har inför toppmötet genomfört utrensningar i sin diplomatkår, uppger nordkoreanska avhoppare i Sydkorea och källor inne i Nordkorea.
Kim lär ha sparkat eller ersatt många veterandiplomater som tjänstgjorde utomlands under fadern Kim Jong-Il och farfadern Kim Il-Sung.
Utrikesminister Ri Hong-Yo som förr var chefsförhandlare i nedrustningsfrågor, har inte spelat någon synlig roll i de toppmöten som Kim höll i fjol.
Kim har i stället utsett den relativt unga diplomaten Kim Hyok-Chol till chefsförhandlare i nedrustningssamtalen med det amerikanska Nordkorea-sändebudet Stephen Biegun.
Uppmärksammade diplomatavhopp i Nordkoreas ambassader i London och Rom i fjol, var största orsaken till utrensningarna av diplomater som anses opålitliga
Dessutom har den biträdande utrikesministern Han Song-Ryol antingen avrättats eller förpassats till straffläger, efter anklagelser om att han spionerade för USA.
Han Song-Ryol var en av de mest kända nordkoreanska diplomaterna i omvärlden i sin egenskap som långvarig chef för beskickningen i New York, som har handhaft alla kontakter till USA.
Han har inte setts eller omnämnts i nordkoreanska medier på över ett år och Sydkoreas återföreningsministerium har redan avfört honom från sin lista över "Vem är Vem" i Nordkorea.
- Det är de stora pojkarna spel och många diplomater har åsidosatts på grund av farhågor om deras ideologiska lojalitet efter att de har varit bosatta i rikare, kapitalistiska länder, säger en anonym sydkoreansk underrättelsekälla till Reuters.
- Kim Hyok-Chol är också en karriärdiplomat, men det verkar som om han har klarat lojalitetstestet.
Den sydkoreanska tankesmedjan North Korea Strategy Center som har bildats av nordkoreanska avhoppare säger att minst 70 funktionärer, diplomater och högt uppsatta tjänstemän har avrättats sedan Kim tillträdde år 2011.
- Av dem var minst ett tiotal diplomater, säger den förre biträdande ambassadören Thae Hong-Yo, som hoppade av i fjol i London.
Kims avsikt är att skärpa sitt grepp om förhandlingar och att slå en kil mellan Trump och hans försiktiga nedrustningsexperter i det Nationella säkerhetsrådet, säger Thae som numera bor i Sydkorea.
- Nordkoreas diplomati har slagit in på en ny linje utan motstycke, som är skräddarsydd för Trump. Kim försöker ge intrycket att det inte finns någon mellan dem så att Trump bara talar med Kim och sluter sina öron för sin egna medarbetare, tros Thae Hong-Yo
Källor; KCNA, Reuters, AP, Washington Post