Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hirvonen och Herola får jaga tillsammans – dubbelt norskt i topp inför skidmomentet

Från 2019
Uppdaterad 28.02.2019 13:53.
Eero Hirvonen och Ilkka Herola i VM i Lahtis.
Bildtext Eero Hirvonen och Ilkka Herola.
Bild: All Over Press

Eero Hirvonen och Ilkka Herola kommer att starta en minut och 23 sekunder efter täten i skidmomentet i nordisk kombination. Drygt 25 sekunder framför sig har de Leevi Mutru som var bästa finländare i backmomentet.

Den första tävlingsveckan bjöd inte på några stora framgångar för Finland i nordisk kombination. Ilkka Herola var elva i den första individuella tävlingen och tillsammans med Eero Hirvonen slutade han sjua i lagsprinten.

Då hoppade man i stora backen i Innsbruck men nu har man flyttat till den lilla backen i Seefeld. Något större trendbrott blev det inte i lilla backen men finländarna har ändå ett helt okej utgångsläge inför skidmomentet.

– Jag är inte helt nöjd, jag borde ha hoppat lite bättre, säger Ilkka Herola om sitt hopp på 101 meter som gav en 24:e plats.

Leevi Mutru var bästa finländare i backmomentet och startar 59 sekunder efter täten som 14:e åkare. 25 sekunder senare startar Eero Hirvonen och Ilkka Herola som är Finlands vassaste åkare.

Skidmomentet avgörs på en utmanande bana som åtminstone på förhand borde passa Herola och Hirvonen. Finländarna kommer dessutom att åka i ett riktigt getingbo. Nästan samtidigt startar bland annat Johannes Rydzek, Fabian Riessle, Eric Frenzel och Jörgen Graabak.

Säsongens dominant Jarl Magnus Riiber var bäst i backmomentet och går ut sex sekunder före landsmannen Espen Björnstad.

Skidmomentet börjar klockan 16.15.

Resultat, backmoment:

1. Jarl Magnus Riiber NOR
2. Espen Björnstad NOR +0.06
3. Franz-Josef Rehrl AUT +0.07
4. Szczepan Kupczak POL +0.17
5. Samuel Costa ITA +0.19
6. Akito Watabe JPN +0.21
--------------
14. Leevi Mutru FIN +0.59
22. Eero Hirvonen FIN +1.23
24. Ilkka Herola FIN +1.24
45. Arttu Mäkiaho FIN +2.26

Diskussion om artikeln