Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö ger 1400 euro i ersättning för fläckiga kläder

Från 2019
Tvättmaskin
Bildtext Ljusa färger hade blivit missfärgade.
Bild: Yle/ Petra Haavisto

I Hangö har en invånare ansökt om kompensation för att vattnet missfärgat ljusa kläder vid tvätt. Direktionen för Hangö Vatten har beslutat att man ersätter personen med 1 423 euro.

Summan ska täcka utgifter för kläderna som förstördes, kostnader för vatten och el då personen tvättat kläder hos föräldrarna och kostnader för en ny tvättmaskin.

Ursprungligen beviljade direktionen för Hangö Vatten drygt 200 euro i ersättning, men efter att personen överklagade och presenterade mera bevis på utgifter beslöt man att höja summan.

Bytte ut rören

Totalt begärde den sökande närmare 6 000 euro i ersättning. Där ingick kilometerersättning och ersättning för vattenförbrukning som inte beviljades.

Ärendet utreddes år 2017 av Hangö Vatten. Då konstaterade man att det fanns rost i vattnet som man åtgärdade med en sköljning. Man installerade också filter i den sökandes fastighet.

På grund av problemen lät man i fjol byta ut rören vid ifrågavarande gata. Efter det har det inte varit några problem med vattnet.

De andra fastigheterna på samma gata hade inte upplevt några problem med vattnet.

Ovanligt fall

Ordförande Torbjörn Ekholm (SFP) berättar att man efter omröstning på tisdagens möte (26.2) beslöt att bevilja en ersättning på drygt 1 400 euro till den sökande. Rösterna föll 3-2.

- Det här är ett väldigt ovanligt fall och vi hoppas att beslutet tillfredsställer alla parter, konstaterar han.

Diskussion om artikeln