Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt från planen till sjukhuset – dubbla smällar för fotbollsdamerna på Cypern

Från 2019
Kaisa Collin.
Bildtext Kaisa Collin fick en rejäl smäll mot Tjeckien.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Finlands match mot Tjeckien gick inte alls enligt planerna. Först tvingades anfallaren Kaisa Collin åka till sjukhus mitt under matchen. Sedan tappade Finland in en boll på stopptid och förlorade.

En sjukhusresa, ett självmål, ett avgörande på stopptid. Fotbollsdamernas träningslandskamp mot Tjeckien blev händelserik.

Olga Ahtinen förde upp Finland i ledning i den elfte minuten, men precis som mot Sydafrika höll inte försprånget i sig.

Tjeckien kom i kapp efter pausvilan efter ett finländskt självmål och Jitka Chlastáková fastställde slutsiffrorna 2–1 på stopptid.

Collin till sjukhus

Det värsta var ändå Kaisa Collins skada. Hon slog till huvudet i en närkamp med en tjeckisk försvarare och skadade sig så illa att hon tvingades avbryta matchen och åka till sjukhus.

Anna Signeul var både nöjd och besviken efter slutsignalen. Hon tyckte att Finland spelade piggt i den första halvleken, men sedan höll inte insatsen måttet.

– Vi blev trötta och pressades bakåt, säger hon i en video på Bollförbundets webbplats och fortsätter:

– Vi borde ha dödat matchen i första halvlek och gjort flera mål. Marginalerna är små.

Sista matchen på måndag

Efter 2–2 mot Sydafrika och 1–2 mot Tjeckien får Finland sikta sig in på den sista matchen på Cypern: måndagens drabbning mot förhandsfavoriten Nordkorea.

Det står klart att Heidi Kollanen och Tuija Hyyrynen missar matchen på grund av skada. Det är också klart att skadedrabbade Emmi Alanen inte kommer att ta sig till Cypern.

Resultat:

Finland–Tjeckien 1–2 (1–0)
1–0 Olga Ahtinen
1–1 självmål
1–2 Jitka Chlastáková

Diskussion om artikeln