Hoppa till huvudinnehåll

Sport

ENCE:s sensationella turnering avslutades med finalförlust – e-sportfinländarna får nöja sig med 130 000 euro i prispengar

Från 2019
Uppdaterad 04.03.2019 14:24.
Det finska laget ENCE i Katowice.
Bildtext Det finska laget ENCE i Katowice.
Bild: imago images / Newspix/ All Over Press

Det finska e-sportlaget ENCE tog sig sensationellt till final i Counter-Strike-majorturneringen i Katowice men klarade aldrig av att utmana det starka danska laget Astralis. Astralis vann finalen med klara siffror, den första kartan med 16–11 och den andra med 16–4. Det här har varit en otrolig upplevelse, sade Aleksi Virolainen efter matchen.

ENCE spelade sin första majorturnering i spelet Counter-Strike: Global Offensive och stod för en sensationellt stark insats. Inget finskt lag har tidigare tagit sig till slutspel i en majorturnering.

– Jag vill tacka alla som har hejat på oss. Det här har varit en otrolig upplevelse, sade Aleksi "Aleksib" Virolainen efter matchen.

ENCE kvitterar ut cirka 130 000 euro i prispengar för andraplatsen. Segerlaget Astralis får i sin tur nästan 450 000 euro.

Astralis har varit världens bästa Counter-Strike-lag under det senaste året och kammade förra året hem tio turneringssegrar. I publiken var det ändå många som hoppades på en skräll, uppgav den engelskspråkiga referenten Jason O'Toole.

ENCE förväntas ta ett rejält rankingkliv, vilket framöver kommer att garantera turneringsplatser i storturneringar.

Laget består av Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen och Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Källa: STT