Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Företaget VEO går framåt i Norge – anställer fler i Vasa

Från 2019
VEO i Vasa.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Vasaföretaget VEO har ingått två nya kontrakt om vattenkraftverk i Norge. Största delen av produktion och design görs i Vasa vilket gör att man nu behöver rekrytera fler.

VEO har fått förnyat förtroende om komplett elektrisk rehabilitering av ett kraftverk för Glitre Energi i Drammen området utanför Oslo.

De har även ingått ett helt nytt samarbete om ett kraftverk för Helgelandkraft som finns i Mo i Rana trakten.

- VEO är en ny leverantör för oss som vi var nyfikna på. Efter att ha hört oss för hos några av VEOs referenser inom vattenkraftbranschen i Norge så kände vi oss helt trygga med att placera kraftverket i VEOs händer, säger Per-Arne Fagerli, Projektledare vid Helgeland Kraft.

Mervärde för kontoret i Vasa

Viktor Forss, Verkställande direktör för VEO AS i Norge, säger att projekten kommer leda till rekryteringar både i Vasa och i Norge, bland annat av automationsingenjörer och projektchefer.

- Största delen av design och produktion görs i fabriken i Vasa. Så de här båda projekten har stort mervärde för kontoret i Vasa, säger Forss.

VEO har jobbat med vattenkraftprojekt i Norge i snart 30 år. Bolaget har sitt huvudkontor och fabrik i Vasa och har verksamhetsställen i Sverige, Norge och Storbritannien. Koncernen sysselsätter 450 personer.

Diskussion om artikeln