Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland förlorade mot Nordkorea – sumpade målchanserna grämer: "Verkligen synd"

Från 2019
Uppdaterad 05.03.2019 06:06.
Anna Signeul.
Bildtext Anna Signeuls finländska landslag har inte fått upp segerkontot på Cypern.
Bild: Jarno Kuusinen

Finlands damlandslag i fotboll åkte på sin andra förlust i träningsturneringen på Cypern då Nordkorea var bättre med 1–0. Matchen var jämn men Finland lyckades inte utnyttja sina målchanser.

Nordkorea som hade vunnit sina två första matcher på Cypern var en för tuff nöt att knäcka också för Finland vars saldo nu är två förluster och en oavgjord.

Matchen fördröjdes med en halv timme på grund av skyfall men något målregn blev det inte då lagen äntligen fick sparka igång tillställningen.

Drabbningen var jämn och Finland hade sina stunder men lyckades inte utnyttja målchanserna. Matchens första och enda fullträff kom strax innan pausvilan då Nordkorea fick bollen förbi Anna Tamminen i Finlands mål.

Åland United-keepern Tamminen stod mellan stolparna istället för Tinja-Riikka Korpela som blivit sjuk och inte var med i laguppställningen.

Finland har åkt på ett antal bakslag under turneringen då flera spelare varit sjuka eller skadat sig.

Kaisa Collin som fick en smäll i huvudet i matchen mot Tjeckien var inte med mot Nordkorea, medan Tuija Hyyrynen som varit sjuk nu gjorde sitt första framträdande på Cypern.

"Stolt över vårt lag"

Trots förlusten tyckte Finlands chefstränare Anna Signeul att laget spelade sin bästa match i turneringen. Signeul var särskilt nöjd med försvaret och även om målen uteblev så tyckte hon att också anfallsspelet såg bra ut.

– Det är verkligen synd att vi inte fick ett bra resultat. Vi kämpade och spelade bra. Vi skapade fem klara målchanser, säger Signeul i Bollförbundets pressmeddelande.

Signeul har stor respekt för Nordkorea som vann gruppen med rent spel.

– Nordkorea är starkt, jag är stolt över vårt lag. Tempot var högt idag och även om besvikelsen nu är stor så gör det gott i det långa loppet. Till exempel Tuija Hyyrynen var riktigt bra i sin första match här.

Finlands saldo efter tre matcher är en oavgjord och två förluster med målskillnaden 3–5 vilket räckte till tredje plats i gruppen. Härnäst väntar en placeringsmatch som spelas på onsdagen, motståndet klarnar senare.

Finland – Nordkorea 0–1 (0-1)

Finlands startelva:

12 Anna Tamminen
4 Ria Öling -> Juliette Kemppi 89 min
3 Tuija Hyyrynen
5 Emma Koivisto
7 Adelina Engman -> Eveliina Summanen 81 min
8 Olga Ahtinen
14 Julia Tunturi -> Jenny Danielsson 90 min
15 Natalia Kuikka
16 Anna Westerlund
17 Sanni Franssi
18 Linda Sällström (C)

Diskussion om artikeln