Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Honkanen tog inga risker i det andra åket – knep världscuppoäng för första gången

Från 2019
Riikka Honkanen i backen
Bildtext Riikka Honkanen slutade på 30:e plats i Spindleruv Mlyn.
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

Avvaktande åkning i den andra omgången av storslalomtävlingen i Spindleruv Mlyn gjorde att Riikka Honkanen tappade många placeringar. Men hon höll sig på banan och gick in bland de 30 bästa för första gången i karriären.

Nella Korpio har vid tre tillfällen den här säsongen gått in bland de 30 bästa i världscupen och i dag var det Riikka Honkanens tur att öppna sitt poängkonto.

I storslalomen i Spindleruv Mlyn gjorde hon en strong insats i det första åket. Med startnummer 44 gick hon i mål på 20:e plats och tog sig till det andra åket för andra gången den här säsongen.

I Maribor för en dryg månad sedan åkte Honkanen ut i det andra åket och samma misstag ville hon inte göra om i dag. Hon åkte riktigt avvaktade och tog inga risker alls i det andra åket.

Bekanta åkare på pallen

Honkanen såg enbart till att hålla sig på banan och ta sig över mållinjen och 20-åringen var till slut långsammast av alla i det andra åket. Hon tappade till en slutlig 30:e plats men fick med sig sin första världscuppoäng.

Petra Vlhova som tog VM-guld i storslalom för några veckor sedan var starkast även i dag. Hon ledde efter det första åket och vann till slut med elva hundradelar före Viktoria Rebensburg.

– Jag är verkligen glad över den här segern, jag hade många supportrar här i dag, säger Vlhova i sin segerintervju.

Då Mikaela Shiffrin slutade trea blev det precis samma prispall som i VM.

Resultat:

1. Petra Vlhova SVK 2.24,69
2. Viktoria Rebensburg GER +0,11
3. Mikaela Shiffrin USA +0,60
4. Federica Brignone ITA +1,49
5. Meta Hrovat SLO +1,83
------------------
30. Riikka Honkanen FIN +6,39