Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lappvikbo: Fjärrvärmen tre gånger dyrare i Lappvik än i Hangö centrum

Från 2019
Höghus i Lappvik
Bildtext Ohållbart för flervångshusen menar invånaren.
Bild: Yle/Linus Westerlund

En invånare i Lappvik har lämnat in ett invånarinitiativ där han kräver att staden åtgärdar priset på fjärrvärmen i Lappvik.

Enligt invånaren har priserna sprungit i väg och numera betalar Lappvikborna trefalt det som invånarna i centrum av Hangö betalar för fjärrvärmen.

Han skriver att man antingen måste se till att producenten sänker priset eller hitta en annan lösning, till exempel att staden finansierar egen fjärrvärme till Lappvik. Situationen håller på att bli ohållbar för flervåningshus menar invånaren.

Dåliga vägar och skralt med evenemang

Samma invånare är också missnöjd med bil- och cykelvägarnas skick i Lappvik. Han menar att vägarna förfallit så att man får vara rädd att få punktering eller köra i diket när man färdas på dem. Han föreslår att staden åtgärdar vägarnas skick innan en olycka sker.

I ett tredje initiativ önskar han att Lappvik skulle bli mera levande. Han hoppas att till exempel en del av de kulturevenemang som äger rum i Hangö kunde flyttas till Lappvik. Han hoppas också att Hangö skulle kunna understöda lokala företagare i Lappvik bättre.

För tillfället är det enda som händer under sommaren Lappvikdagen, menar han.

Stadsstyrelsen har tagit emot initiativen och förmedlar dem vidare till berörda nämnder. De tar i sin tur ställning till eventuella åtgärder.

Diskussion om artikeln