Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Johannes Bö tar itu med guldjakten, förhandsfavorit med stort F

Från 2019
Uppdaterad 09.03.2019 17:31.
Johannes Bö.
Bildtext Johannes Bö är storfavorit i alla lopp

Då herrarna åker sin sprint i VM i Östersund finns det en stor förhandsfavorit, Johannes Bö. Med tolv segrar redan den här säsongen måste de övriga göra perfekta lopp för att kunna utmana norrmannen.

Johannes Bö har dominerat världscupen på herrsidan och har under stora delar av säsongen varit på en helt egen nivå. De övriga har hittills fått se Bö ta hem 12 segrar i säsongens 18 deltävlingar. Stundvis har han varit i en helt egen klass utan att någon ens varit nära att utmana.

En handfull utmanare

Nu till VM måste de övriga ha lyckats finna en formtopp för att kunna utmana Bö. Men realistiskt sett är det bara en handfull åkare som har en chans. Alexander Loginov, Martin Fourcade, Quentin Fillon Maillet och Vetle Sjåstad Christiansen heter skidskyttarna som har lyckats överrumpla Bö den här säsongen. Ska de lyckas med det i VM också?

De finska herrarna har visat en uppåtgående formkurva på sistone. Om skyttet fungerar kan alla tre – Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Tuomas Grönman – knipa en plats till jaktstarten.

Herrar sprint klockan 17.25 i TV2 och på Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, herrarnas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln