Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur går det i Fotbollsligan? Du hinner ännu delta i #ligatipset2019!

Från 2019
Uppdaterad 02.04.2019 12:57.
Logotyp för #Ligatipset2019.
Bildtext Dages igen att tippa tabellen i ligan 2019.
Bild: Yle/MiroAaltonen

Två nya lag och ett helt nytt spelsystem men #ligatipset2019 är sig likt. Ta chansen, utmana dina kompisar och visa att du är det största kunskapsoraklet i fotbolls-Finland när det kommer till att sia placeringarna i landets högsta serie.

Ligatipsets regler är enkla.

Även om ligan inför säsongen 2019 gör om sitt tävlingsprogram är vi puritaner på ligatipset-redaktionen övertygade om att vissa saker inte skall förändras.

I år kommer man att spela både en övre och en nedre slutserie efter den egentliga dubbelserien på 22 omgångar.

Tävlingen #ligatipset2019 har således siktet inställt på den sluttabell som råder efter totalt 27 spelade omgångar, innan playoff om den sista Europa League-kvalturneringen tar vid.

Deltagarna placerar lagen i fotbollsligan i ordningsföljd på platserna 1-12 i verktyget nedan (använd pilarna) enligt egen övertygelse och lämnar in sina bidrag i tid, senast fem minuter före avspark i säsongens första match.

Deadline är således onsdagen den 3 april klockan 18.25 – klockan 18.30 kör säsongens två första matcher igång, HJK möter Inter i Helsingfors samtidigt som KuPS och RoPS drabbar samman i Kuopio.

Mot slutet av säsongen, när omgång nummer 27 är avslutad och de sista matcherna i både den övre- och nedre slutserien är spelade, är det sen igen dags att kasta ett getöga på tabellen och se vem som är säsongens fotbollsorakel.

Vinnaren får, förutom ära och berömmelse, även en signerad spelskjorta av Chelseas och damlandslagets anfallskanon Adelina Engman.

Formuläret är stängt.

#ligatipset2019 - The Reglerna

  • rätt lag på rätt plats i tabellen efter 27 omgångar ger en poäng, maxresultatet är således tolv (12) poäng.
  • vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre upp i tabellen är mer värda.
  • om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen, men deltagare A har träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget, så vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma plats rätt avgörs vinnaren i tävlingen via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Lämna in din rad via formuläret nedan och anmäl dina kontaktuppgifter (epost). Deadline är onsdagen den 3 april klockan 18.25

Vinnare i ligatipset 2012-2018

2012: Tomas Antus (Åbo) - bokpris
2013: Oskari Karppinen (Åbo) - ambassadör Tim Sparv
2014: Mathias Vironen (Vasa) - ambassadör Kasper Hämäläinen
2015: Lennart Holmström (Åland) - ambassadör Sebastian Strandvall
2016: Aarre Hietanen (Kolari) - ambassadör Rasmus Schüller
2017: Tomi Peura (Esbo) - ambassadör Sergei Eremenko
2018: Oscar Forsström (Raseborg) - ambassadör Fredrik Jensen

Diskussion om artikeln