Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Friidrottsryssland får fortsätta vänta på att släppas in i värmen – IAAF: "Det finns fortfarande två punkter som behöver åtgärdas"

Från 2019
Rune Andersen talade med media efter mötet i måndags.
Bild: EPA/SEBASTIEN NOGIER/AOP

Det internationella friidrottsförbundet IAAF bestämde på måndagen att förlänga exkluderingen av Ryssland. Ryssland har som nation inte fått vara med i friidrottssammanhang sedan det i november 2015 slagits fast att det bedrivits systematisk och statsledd dopning i landet.

– Det finns fortfarande två punkter som behöver åtgärdas, sade Rune Andersen som för IAAF:s räkning leder arbetet i Rysslandsfrågan.

IAAF vill att dopningstest från antidopningslaboratoriet i Moskva ska analyseras och att Ryssland ska stå för kostnader som uppstått i härvan.

– Det har också påståtts att tränare som är avstängda aktivt har agerat som tränare i Ryssland. Även detta måste vi titta på, sade Andersen.

I friidrotts-VM 2017 tävlade ryska friidrottare under neutral flagg och det riskerar att få en fortsättning då friidrotts-VM i september och oktober går av stapeln i Qatar.

Enligt Andersen har ryssarna ändå fortfarande tid att vidta de åtgärder som krävs för att kunna få tävla som nation i höstens världsmästerskap.

Källa: STT