Hoppa till huvudinnehåll

Sport

F1 i sorg efter Charlie Whitings plötsliga död – den omtyckta tävlingschefen avled inför säsongstarten i Melbourne

Från 2019
Uppdaterad 15.03.2019 10:06.
Charlie Whiting var en omtyckt person i F1-världen.
Bildtext Charlie Whiting var en omtyckt person i F1-världen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Den långvarige tävlingschefen i F1 Charlie Whiting har dött av en blodpropp i lungan. Det oväntade dödsbudet har chockerat formel 1-folket som laddar för säsongstart i Melbourne.

Charlie Whiting dog i en ålder av 66 år. Han jobbade i 40 år med formel 1 – som tävlingschef sedan år 1997.

Whiting var på plats i Melbourne där F1-säsongen startar den här veckan när han drabbades av en dödsbringande blodpropp i lungan.

Formel 1-folket har reagerat starkt på nyheten om Whitings död.

– Vädligt sorgliga och overkliga nyheter inför Australiens GP. Jag kan inte tro att det är sant. Mina tankar går till familjen och vännerna. Han gjorde så mycket för sporten vi älskar. Vila i frid Charlie, skriver Valtteri Bottas på Twitter.

Ferraris stallchef Mattia Binotto lyfter fram Whitings fina personlighet och jobbet han gjorde för att förbättra säkerheten i formel 1.

– Charlie var en verklig formel 1-specialist, men framför allt var han en otroligt fin människa som respekterade sina medmänniskor. Hans bortgång försvagar vår sport. Vi har förlorat en vän, säger Binotto.

Mercedes stallchef Toto Wolff var chockerad över nyheten.

– Charlie var en strålande formelambassadör och en välvillig beskyddare av sporten. Vi kommer att sakna hans leende och varma personliget.

Diskussion om artikeln