Hoppa till huvudinnehåll

Sport

JVM-guldlotsen Jussi Ahokas tar över i KooKoo – har aldrig tränat vuxna förut

Från 2019
Uppdaterad 15.03.2019 16:03.
Jussi Ahokas tränar Finlands herrjuniorlandslag i ishockey.
Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland

Ishockelyligalaget KooKoo bekräftade idag att Jussi Ahokas kommer att träna laget från och med nästa säsong. Ahokas har vunnit VM-guld med både U18- och U20-lejonen.

KooKoo presenterade idag ett väntat namn som lagets nya chefstränare. Jussi Ahokas tar över med ett kontrakt av modellen 1+1 år.

I tränarteamet ingår också Mikko Leskinen, Kari Lehtonen och Jukka Aho.

– Jag kommer till Kouvola full av iver. KooKoo är redan ett etablerat ligalag, men nu är det dags att ta följande steg vad gäller framgång, säger Ahokas i klubbens pressmeddelande.

38-årige Ahokas är en rätt så meriterad ishockeytränare på juniornivå där han vunnit två VM-guld: 2016 med U18-landslaget och i början av det här året med U20-landslaget.

Jussi Ahokas och bucklan.
Bildtext Jussi Ahokas vann VM-guld med juniorlejonen i början av året.
Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland

Seniorlag har han däremot aldrig lotsat så uppdraget i KooKoo blir alltså både hans ligadebut och den första gången som han tränar vuxna.

– Jag har tränat i 19 år, nu är det dags att ta klivet från juniorhockey till proffsnivån. Jag har haft chansen redan tidigare men nu upplever jag att jag är ordentligt redo för utmaningen, säger Ahokas.

Ahokas efterträder Mikko Heikkinen som tog över efter att Tuomas Tuokkola fick sparken i januari. KooKoo slutade tredje sist i serietabellen den här säsongen, nio poäng från en slutspelsplats.

Diskussion om artikeln