Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK förstärkte laget ytterligare – värvade ”Norges Iniesta” och förlängde med Riski

Från 2019
Uppdaterad 15.03.2019 19:30.
Harmeet Singh.
Bildtext Harmeet Singh (t.h.) här i farten mot Ajax.
Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press

HJK har tecknat flera betydande kontrakt under den senaste veckan. Först skrev VM-meriterade Elderson Echiéjilé på för de regerande mästarna och nu förstärks laget med norska Harmeet Singh som ännu i december spelade i Europa League.

HJK presenterade två nya konktrakt på fredagen. Riku Riski som var lagets näst bästa målskytt i fjol, skrev på för ytterligare tre säsonger.

Harmeet Singh kommer i sin tur till Helsingfors från norska ligans Sarpsborg 08 som spelat i Europa League den här säsongen. Kontraktet med HJK är tvåårigt.

28-årige Singh har också spelat i Norges landslag. År 2010 var han med på spanska fotbollstidningen Don Balóns lista över världens 100 mest begåvade spelare.

Mittfältaren har fått smeknamnet Norges Iniesta.

– Harmeet Singh är en erfaren spelare och skicklig med bollen. Han är i full form efter att ha spelat träningsmatcher och annars också tränat för fullt i Sarpsborg. Han är i samma rytm som vi och är redo att spela, berättar HJK:s chefstränare Mika Lehkosuo.

Singh har under sin karriär spelat för Vålerenga, Sarpsborg, Feyenoord, Molde, FC Midtjylland, Wisla Plocki och Kalmar FF.

VM-erfarenhet från Nigeria

HJK förstärkte sina led också under helgen då laget presenterade nya ytterbacken Elderson Echiéjilé. 31-åringen har spelat 59 landskamper för Nigeria och var också med i VM förra sommaren.

Avtalet med HJK är av modellen 1+1 år.

De senaste åren har Elderson haft kontrakt med AS Monaco men han har varit utlånad i fyra olika lag, senast i Cercle Brugge i Belgien. Hans form är något av ett frågetecken då han inte spelat på ett tag.

– Träningsmatcherna är viktiga för honom just nu. Vi har ändå bra med tid innan säsongen sparkas igång, sade Lehkosuo som också beskriver Elderson som en erfaren och lugn spelare som är skicklig i luften.

Diskussion om artikeln