Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rantanen från hjälte till syndabock – målgöraren i utvisningsbåset då Colorado föll tungt

Från 2019
Mikko Rantanen med pucken bakom mål.
Bildtext Mikko Rantanens mål räckte inte till några poäng för Colorado mot Anaheim.
Bild: Icon Sportswire

När Mikko Rantanen elegant lyfte upp Colorado i tvåmålsledning hemma mot Anaheim såg hans lag ut att vara på väg mot livsviktiga poäng i jakten på en playoffplats. Men gästerna kom ikapp och gick i slutminuten förbi då säsongens finländska poängkung satt utvisad.

Matchen stod 3–3 i slutskedet då Mikko Rantanen drog på sig en tvåminutersutvisning för hög klubba. Och i powerplay avgjorde sedan Anaheim.

Vid tiden 59.03 förde Corey Perry upp Anaheim i ledning med sitt andra mål för kvällen. Och 34 sekunder senare satte svenska backen Hampus Lindholm in den sista pucken i tom bur.

Anaheim slog Colorado med 5–3, en väldigt tung förlust för Avalanche, som allt mindre ser ut som ett slutspelslag.

Colorado ligger med elva matcher kvar att spela fem poäng efter Arizona, som just nu har hand om den sista playoffplatsen i den västra konferensen.

– Det finns ännu en möjlighet. Så länge som det finns matcher kvar att spela har vi en chans. Tills vi är matematiskt utslagna har vi chansen, sade Colorados tränare Jared Bednar till nyhetsbyrån AP.

Mål nummer 31, poäng nummer 87

Och då såg det ändå bra ut för Colorado i starten av matchen. Mikko Rantanen gjorde sitt 31:a mål för säsongen, fler än någon annan finländare, då han i numerärt överläge förde upp sitt lag i 2–0-ledning.

Rantanen fick en passning av backen Tyson Barrie, tog sig in framför buren och lyfte skickligt in pucken i mål med backhand.

Se målet i klippet här.

Programmet är inte längre tillgängligt
Mikko Rantanen gjorde ett powerplay-mål mot Anaheim - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Totalt har Rantanen gjort 87 poäng (31+56) på 71 matcher och han ligger på åttonde plats i NHL:s poängliga. För hans klubb går det betydligt trögare.

– Vi såg ut som det tröttare laget, erkände tränaren Bednar efter den senaste förlusten.

Dallas Roope Hintz i ett friläge mot Vegas målvakt Marc-André Fleury.

Roope Hintz mitt uppe i sitt NHL-genombrott – målskytt för tredje matchen i rad

Nio mål totalt och sex på de nio senaste för Dallasrookien.