Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung period för Lauri Markkanen – Bulls sjätte bästa poängplockare i ny förlustmatch

Från 2019
Lauri Markkanen i duell med tre spelare från Los Angeles Clippers.
Bildtext Lauri Markkanen kom ingen vart mot Los Angeles Clippers försvar.
Bild: All Over Press

Skotten sitter inte längre för Lauri Markkanen i NBA-basketen. Finländaren fick nöja sig med 10 poäng när hans Chicago Bulls åkte på sin fjärde raka förlust, 121–128 mot Los Angeles Clippers.

Markkanen spelade totalt 28 minuter i förlustmatchen på bortaplan. Förutom sina tio poäng plockade finländaren åtta returer och svarade för en assist. Av totalt åtta skott satte Markkanen in tre.

Bulls inledde matchen starkt, men säckade ihop efter paus.

– Det var en tung kväll. I starten hängde vi bra med, men vi förlorade matchen då motståndaren vann den tredje quartern med 45–21, sade Markkanen till Yle i Los Angeles efter matchen.

Poängsnittet har halverats

Markkanen visade strålande form i februari då han snittade 26 poäng per match. Men de senaste veckorna har han haft det betydligt svårare, de senaste sex matcherna är poängsnittet nere i 13,5.

– Det är ganska tungt just nu. Det känns när jag spelar som om jag inte riktigt lyckas. Det är svårt att hitta något positivt, erkänner Markkanen.

– Det gäller ändå att inte låta det förstöra, ibland är det så här. Nu måste jag se lite videoklipp, konstaterar Markkanen.

Noterbart under matchen var att bägge tränarna, Bulls Jim Boyle och Clippers Doc Rivers, visades upp på läktaren av domaren Jason Phillips.

Se höjdpunkter från matchen i klippet här.

Lauri Markkanen satte tio poäng mot Clippers. - Spela upp på Arenan

Chicagos bästa spelare i förlusten var Zach LaVine med 31 poäng och Robin Lopez med 22. Markkanen var sitt lags sjätte främsta poängplockare. I vinnande Clippers stod Danilo Gallinari för 27 poäng med Montrezl Harrell satte 26.

Bulls stannar i Kalifornien och spelar sin nästa match borta mot Sacramento på söndag.

Diskussion om artikeln