Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Invånarna i Christchurch visar sympati för det muslimska samfundet

Från 2019
Uppdaterad 17.03.2019 07:36.
Nyzeeländarna sörjar sina anhöriga och vänner - Spela upp på Arenan

Dödssiffran efter fredagens attack mot två moskéer i Christchurch i Nya Zeeland har nu stigit till 50. En person som vårdats för sina skador avled sent på lördag kväll finsk tid.

Ett fyrtiotal personer vårdas fortfarande på sjukhus. För över tio av dem är tillståndet kritiskt. Bland dem finns också ett 4-årigt barn.

Samtidigt har nyzeelendarna fortsatt att visa sin sorg över händelserna i fredags, då en ung australisk man öppnade eld mot människor som samlats till fredagsbön i moskéerna.

Åtal bara mot Tarrant

På lördagen lästes mordåtalet upp mot den huvudmisstänkte gärningsmannen Brenton Tarrant. Rättegången fortsätter den 5 april.
Ingen annan person står än så länge åtalad.

Hundratals, om inte tusentals blombuketter har förts till minnesplatsen i Christchurch. Människor fortsatte att strömma till platsen med blommor i händerna och sent på kvällen lokal tid.

Minnesstund på lördagen

Ett hundratal människor deltog igår i en minnesstund. De visade sitt deltagande i muslimernas sorg, och många hade fäst gröna hjärtan på sina kläder för att hedra det muslimska samfundet.

Samtidigt pågår fortfarande identifieringen av dem som dödades i terrorattackerna. Det finns utlänningar bland de döda. Det yngsta offret var 4 år och det äldsta 77 år.

Polisen bevakar fortfarande områdena kring de två moskéerna, men moskéerna har igen öppnat sina dörrar.

Diskussion om artikeln