Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se konståknings-VM live med blixtinkallad Emmi Peltonen: "Förberedelserna inte ideala, med det har gått okej"

Från 2019
Uppdaterad 20.03.2019 09:18.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i konståkning, damernas kortprogram (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

VM i konståkning inleds på onsdag i Saitama i Japan med Emmi Peltonen på isen genast under den första tävlingsdagen. Peltonen blev inkallad till VM i stället för EM-bronsmedaljören Viveca Lindfors för bara två veckor sedan.

Peltonen visade lovande takter i EM-tävlingarna där hon var åtta. Men trots att hon fick beskedet om att hon kan tävla i VM så sent är hon förväntansfull inför tävlingen.

- Förberedelserna har gått okej, trots att det inte varit ett idealiskt läge. Känslan är ändå god nu, sade Peltonen efter de första isträningarna i Japan.

Det är andra gången som Peltonen är med i VM. Hon var med också i VM i Finland år 2017.

I herrtävlingen på torsdag deltar Valtter Virtanen, som förberett sig under de senaste veckorna i Oberstdorf.

Valtter Virtanen är för tillfället tia i Innsbruck.
Bildtext Virtanen vill åka utan risker

- Mitt mål är att göra säsongens bästa korta program, utan att ta större risker. Säsongen har visat att man kan nå upp till fina poäng med säker och kvalitativ åkning. Med den taktiken går jag in i tävlingen, sade Virtanen.

Virtanen hyllar också sin nye tränare Michael Huth. Samarbetet har pågått endast i några veckor så inga större förändringar har man haft tid med fram till VM-tävlingarna. Huth som är känd som en noggrann och analytisk tränare har bland annat fungerat som tränare för Italiens Caroline Kostner.

VM-debutanterna Juulia Turkkila och Matthias Versluis deltar i isdansens rytmdans på fredag. Målet är att nå det fria programmet, det vill säga vara med bland de 20 bästa.

Juulia Turkkila och Matthias Versluis tävlar i isdans vid EM i Minsk.
Bild: /All Over Press

Isdansparets säsong har varit fin så här långt, med nya rekordnoteringar i så gott som varje tävling. I parets första stora mästerskap, EM-tävlingarna i januari tog de hem en fin elfte plats.

Sändningen från damernas kortprogram startar klockan 8.00 och sänds på Arenan med svenskspråkigt referat av Marianne Nyman. Emmi Peltonen startar som nummer 22 av 40 deltagande damer, kl. 11.19.

Diskussion om artikeln